Modrec pripoveduje - 2.del

"Našli smo te na severni strani reke v gozdu. Žal mi je, da smo ti morali pripraviti tak sprejem, vendar smo do vseh tujcev tako nezaupljivi. Kmalu so vojaki opazili, da imaš pri sebi meč in ogrlico, ki je nekoč pripadala mogočnemu Vitezu, imenovanemu Popotnik. Bil je zelo hraber mož, ki se je rad potepal in iskal avanture. Meč je staknil na nekem popotovanju, ko je rešil življenje neki Vili. To so prelepe bele žene, ki se nerade kažejo ljudem. Včasih se dogodi, da svetujejo kmetom pri setvi in gorje tistemu, ki jih ne bi ubogal. Naši ljudje so na njih že skoraj pozabili in mislijo, da so to le bitja iz legend, vendar še marsikateri modri mož ve, kako je v resnici s tem. Tale Popotnik je postal očitno malo predrzen in je preveč tvegal, saj je pred časom enostavno izginil.

Našel si ju ti in odslej naj pripadata tebi, Rešitelj. Presenečen si? Tako te namreč kliče tukajšnje prebivalstvo in dajem jim prav, saj se je končno izpolnila že stoletja stara prerokba, ampak o tem kdaj kasneje.

Ko smo te ujeli, smo te premestili v sobo, v kateri si prebival do sedaj. Bil si hudo ranjen na nogi. Tisti, ki jih Hobotta, tako se namreč imenuje pošast, ki prebiva v ogromnem jezeru pod reko Dr'awaa, že kdaj dobila med svoje sluzaste lovke, so ponavadi umrli, ampak ti si pokazal nenavadno moč. Medtem ko si se boril za življenje, je radovednost prignala tudi princeso Lilijo, kljub temu, da ji je to oče strogo prepovedal. Očitno si ji bil zelo všeč in si ji zelo prirasel k srcu, saj ti je darovala tisto, kar je pri človeku najbolj pomembno, del svoje Energije. Sedaj sta za večno povezana. Cena je strašna, če namreč nekdo izmed vaju umre, mora tudi drugi umreti. Če bi kralj zvedel za to, bi zagotovo ponorel, ampak sedaj je že storjeno. Dobro je vedela, v kaj se spušča."

Stavek me je zadel naravnost v srce in v oči so mi privrele solze. Šele zdaj mi je jasno, kaj je dekle žrtvovalo zame, da me je rešilo. Starec je nadaljeval:

"Zagotovo te zanima, kaj je s to prerokbo. Da ti bo bolj jasno, se moramo vrniti nazaj v prastare čase, ko ni bilo razlikovanja med severnim in južnim delom. Svet je bil ogromen in imenovali so ga Kaarantaan. V njem je bilo precej ogromnih mest, ki so bila v dobi razcveta. Že tedaj so se ljudje vedno bolj odcepljali od drugih bajeslovnih bitij, s katerimi so leta živeli v sožitju. Gnal jih je pohlep po uspehu in denarju. V tistih časih je živel tudi obetaven čarovnik, ki ga je pohlep žal zvabil na temno stran. Začeli so ga klicati Temni Coprnik in kmalu so ga zaradi okrutnosti do soljudi in nečloveških dejanj, ki jih je storil nekaterim, izobčili iz družbe. Nekaj časa ga ni bilo na spregled, nato pa se je vrnil z mogočno vojsko Nemrtvih in duhov. Kako mu je to uspelo, še danes nihče ne ve, ampak to zbiranje mu je izpilo še tisto dobroto, ki jo je morda hranil na dnu srca. Okrutno je pobijal vse po vrsti in se s svojo vojsko prebijal v osrčje Kaarantaana. Ljudje so bili nemočni in tedanji Kralj je zbral vojsko, da bi ga uničili.

Šli so na pohod proti njemu in srečali so se na Širokem polju, sedaj imenovanemu Brezno mnogih solza. Tam se je zgodilo nekaj strašnega. Temni Coprnik je s pomočjo temnih sil in duhov izzval strašen potres, ki je razklal zemljo na dva dela. V tleh je zazevala strašna luknja, ki je pogoltnila večino kraljeve vojske. Kraljevi Čarovniki so bili nemočni in so lahko le zadrževali duhove in Nemrtve, da so omogočili varen umik. Kazalo je slabo in propad kraljestva je bil na dlani. Kralj je sklical modrece, da bi našli rešitev pred propadom. Temni Coprnik z vojsko pa se je že približal glavnemu mestu Kaarangrad. V obupu so kralj in Čarovnik poskušali zaščiti mesto z mogočnim energijskim ščitom in skoraj jim je uspelo, ko je nek izdajalec vdrl v dvorano in ubil enega izmed Čarovnikov. Stražarji, ki jih je pretental pod pretvezo, da prinaša pomembne novice z bojišča, so prihiteli za njim in ga ubili, vendar je bilo že prepozno. Energijski ščit se je nekontrolirano razširil. Ko je prišel v stik s silami teme, je prišlo do strašanskega poka. Mesto je bilo v ruševinah, vojska premagana in Temni Coprnik poražen, a za strašno ceno.

Vsi, ki so bili v bližini mesta so pomrli, vključno s kraljem. Energijski ščit pa se je razširil in odrezal sedanji Svet od preostalega Kaarantaana. Nihče še ni prešel Ščita, niti najmogočnejši izmed Čarovnikov. Mnogi so tuhtali stoletja in stoletja, da bi Ščit uničili, a jim ni uspelo. Nekako smo se že sprijaznili s tem, da bomo pač živeli odrezani od vseh, saj so razmere tu dovolj dobre, da omogočajo normalno življenje, ko so se na jugu spet pričele zbirati temne sile. Postajal je vedno bolj izprijen in v srca ljudi, ki so tam živeli so se naselili duhovi. Še drevesa so postala obsedena s hudobijo. Takrat se je med ljudmi pojavila prerokba o neznancu imenovanemu Rešitelj, ki se bo nepričakovano pojavil v Svetu. Govoril bo tuj jezik, a njegov pogum in moč bosta mogočna. Našel bo način, kako uničiti Ščit in nas vse odrešiti teme. In mislimo, da si to ti."

"Jaz, Rešitelj? To zagotovo ne more biti res!"


Vam je vsebina všeč? Delite jo na: