100 modifikacij za Half-Life 1

Half-Life modifikacije sem se odločil zbrati že leta 2001, ko sem prvič preigral legendarni Half-Life in modifikacije Azuresheep, Case Closed, They Hunger in USS Darkstar. Ker je bila moja internetna povezava precej šibka, do realizacije nikoli ni prišlo. Priložnost se je ponudila, ko sem dobil dostop do širokopasovnega interneta (študentski dom) in ko sem odkril PlanetPhillip.com (sedaj RunThinkShootLive). Strasten ljubitelj Half-Life je namreč zbral celo tono modifikacij za Half-Life 1 in Half-Life 2! Ker je pred časom strežnik na katerem je imel datoteke odpovedal, sem se odločil, da zberem najboljše modifikacije s tiste strani in jih naložim na FTP strežnik, ki so ga prijazno (in brezplačno) ponudili pri Fiction s.p: mikro-ftp. Kasneje sem datoteke preselil na svoj star računa strežniku druga.org, ki pa je pogosto padal, zato sem se odločil, da bodo postavim zrcalni strežnik na Dropboxu in preklapljam med računoma.

Popravki za WON različico Half-Life

Izberite pravilnega glede na potrebno različico zapisano v opisu modifikacije

Ta različica popravka bo nadgradila vašo WON različico Half-Life na 1.1.1.0, ne glede na to, kakšno različico že imate. Priporočam, da najprej namestite ta popravek, saj z njim dela večina modifikacij brez težav.

MD5:
7c5f2079ad6d62ea639b026e9fa972e2

Prejem

Prejemov: 2058

Velikost: 82.04 MiB

Neuradni popravek za Half-Life. Pred namestitvijo morate imeti že nameščeno uradno različico 1.1.1.0.
Changelog
What's new in this version?

 • Added PingTool WON2 Edition serverbrowser
 • Added protocol 46e v.1.1 (WON2 Protocol)
 • Added serveradmin contact parameter sv_contact
 • Improved graphics engine
 • Improved ingame serverbrowser
 • Fully compatible with WON2 Server Network
 • All new and updated No-WON/WON2 files included
What's fixed in this version?
 • Fixed crashing problems while using Cheating-Death version 4.25.x or higher
 • Fixed original HL bug: Cannot use VAC server due to expiration problems
 • Fixed original HL bug: RCON abuse exploit

MD5:
d045fcd88f20b6cf8d9cdf98fe88c59f

Prejem

Prejemov: 1546

Velikost: 4.36 MiB

To je zadnji izmed serije neuradnih popravkov. Ponuja številne izboljšave grafičnega pogona in hroščev. Za namestitev potrebujete .NET Framework 2.0 in že nameššeno različico 1.1.1.0. Z njim naj bi delale vse modifikacije, ki delajo s 1.1.1.0.

Changelog

 • Added a complete new set of Engine DLLs, featuring blue-transparency fix
 • Added Steamless Team Fortress 1.6 (v1.0_final)
 • Added Enhanced Graphics Engine (EGC v1.1), featuring bloom effect to improve realism
 • Added HLBoom protection
 • Added listenserver listing support
 • Added modserver support
 • Added WON2 Protocol won2://, to enable joining a server from a link
 • Added WON2 Updater (through 'sierraup')
 • Added Primary Masterserver selection
 • Fixed 'Blue'-transparency bug
 • Fixed SFX_T bug
 • Fixed a number of small issues with CS
 • Updated woncomm.lst with WON2 Patch for Players v2.8
 • Updated PingTool WON2 Edition

MD5:
a4570d061e5b73639dad8f502212e907

Prejem

Prejemov: 1693

Velikost: 50.11 MiB

Če želite igrati Half-Life z lepšimi modeli in zvoki, si namestite ta popravek. To je Super Definition Pack s strani Soviet Inc. Studios. Če imate Steam različico, potem imate nekatere modele iz tega paketa že nameščene. Nekatere modifikacije s tem paketom ne delujejo, to je označeno v opisu.

MD5:
1ff6c0a6932fd4561ad0ef9bf83c41f0

Prejem

Prejemov: 784

Velikost: 14.38 MiB

To je Half-Life: Ultra Definition Model Pack s strani ekipe Half-Life Improvement Team. Najprej namestite SD Pack in nato ta paket. Vsebina paketa:

 • New ultra definition models (weapons and characters)
 • New sounds (weapons, items and characters)
 • New sprites
 • Minor graphic improvements to the HUD

MD5:
be3d4c1a27f59a01e5eb99125cfb5361

Prejem

Prejemov: 805

Velikost: 43.59 MiB

Namigi ob igranju

 • Pred vsako vožnjo z dvigalom si shranite igro. Znan hrošč v Half-Life lahko povzroči, da se zataknete in ne morete nadaljevati.
 • Če ne morete kam skočiti ali kam splezati, uporabite Crouch Jump. To pomeni, da na koncu skoka pritisnete še tipko za počep. To bo marsikdaj pomagalo pri premagovanju ovir.
 • Ne zanašajte se na QuickSave in si shranjujte še ročno. QuickSave-a sta le dva!
 • Če vidite, da so nekatere teksture neprozorne (modre, črne itd.) si namestite popravek 1.1.1.2 ali Steam različico Half-Life.

Seznam modifikacij

Razvrsti seznam po: imenu naraščajoče, oceni padajoče, dolžini padajoče ali številu prejemov padajoče.

Kot je za Half-Life modifikacije običajno, se spet v škornjih Gordona Freemana podate reševati zmedo, ki je nastala po izvirni Half-Life igri. V ta namen se podite po štirih okoljih (Himalaja, zabaviščni park, industrijski kompleks in Xen). Igra vsebuje nove modele, govor in veliko dobro skriptiranih dogodkov. Mape so zelo razdelane, spotoma se odpirajo nove poti. Igranje je ravno zaradi tega zanimivo in raznoliko. Zgodba vleče in je zanimiva. Nadaljevanja so neočitna. Konec pa žal razočara.

Čas igranja: 2 uri 50 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.2

MD5:

e5190c3c5f3ac5e97eb8f72bb09a49af

Več podrobnosti o modifikaciji: Absolute Redemption na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1214

Velikost: 34.10 MiB

Dokaj kratka modifikacija (ko sem jo igral v drugo sem zanjo porabil 40 minut), zdi se kot da dele map reciklira iz drugih modifikacij oz. izvirne igre. Orožja, strelivo in prva pomoč so dobro razporejeni, vendar je streliva za normalno težavnost preveč - priporočam igranje na Hard. Affliction je postavljen v Black Mesa research facility, zato boste srečevali znane nasprotnike. Tu pa tam vas igra zna presenetiti s kakim dobro postavljenim nasprotnikom, vendar ne ponuja nič revolucionarnega, zna pa vas za nekaj časa zaposliti kak strateško postavljen gumb ;)

Čas igranja: 40 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

b31cba50467e45ed7f0a1d2dc13a241e

Več podrobnosti o modifikaciji: Affliction na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 945

Velikost: 6.54 MiB

Affraid of Monsters bi lahko bila ena izmed najbolj napetih in strašljivih modifikacij za Half-Life pa žal ni. Avtor se je namreč odločil, da bo naredil eno izmed najbolj frustrirajočih strašljivih modifikacij za igro Half-Life. Igra je namreč pretemna. Večino časa boste tako preživeli v temi, soj svetilke pa je vse prej kot uporaben, še posebej v dolgih hodnikih. Pomanjkanja strašljivosti ji seveda ne moremo očitati, saj so nekatere stopnje res take, da se boste strahoma stiskali v kotu in čakali od kod se bodo pošasti usipale. Odlične so bile tudi številne uganke, ki igro zares popestrijo. Včasih se je potrebno vračati nazaj na mesto, kjer ste že bili. Vmesne sekvence ob pritisku gumbov sicer nakažejo kaj se je odprlo, a kaj ko je treba včasih hoditi tako daleč nazaj da ni govora, da bi se sploh spomnil kje so tista vrata bila. Igra je popolnoma nepravična do igralca. Pošasti so močne (kasneje so močne in nevidne), orožja in zdravilnih paketov je malo. Na srečo se da zombije pretentati in jih z nožem udrihati od daleč, ampak verjetno je jasno, da je tako početje zelo duhamorno - pripravite se na Shrani, Naloži akcijo. Bi jo priporočal? Tistim, ki imate radi uganke in težak boj do konca, vsekakor, ostali pa si prihranite čas, ki bi ga porabili za igro.

Čas igranja: 20 ur

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

046ab1671882d9e4ce5f95ef5819ac41

Več podrobnosti o modifikaciji: Affraid of Monsters na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1028

Velikost: 58.89 MiB

Assault on Roswell na začetku daje vtis, da je še ena streljačina, kjer se bo potrebno v par urah prebiti skozi hordo sovragov, igranje pa bo popolnoma linearno. Zmota ne bi mogla biti večja, saj igra igralca ne sili k napredovanju, niti mu ne vsiljuje očitnih situacij. Po kalvariji, kjer sem z ogromno muko in spretnim crowbarom prišel do mitraljeza in šibrenice, sem si rekel, da brez H.E.V. suita igre pač ne bom mogel obrniti. Nisem se motil, brez da bi se zavedal, sem namreč pozabil nanj, čakal me je 5 minut hoje nazaj. Sovragi so odlično postavljeni, orožja in prve pomoči je ravno prav, da se v igro ne boste mogli brezglavo zaleteti. Včasih se je pametneje izogniti boju, včasih sovrage pretentati. Ker je tako nelinearna boste lahko šli daleč nazaj preveriti, če ste slučajno pozabili pretakniti kako stikalo ali pa poiskali pomoč, ki ste jo pustili zadaj. Res odlična modifikacija!

Čas igranja: 3 ure

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

7d34256c682967ce9b0e95a9e9f88458

Več podrobnosti o modifikaciji: Assault on Roswell na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1153

Velikost: 7.12 MiB

Azure Sheep je ena izmed najbolje sprejetih Half-Life modifikacij. Igrate v koži Barneya, ki je varnostnik v Black Mesa kompleksu. Zgodba je znana že iz izvirne igre Half-Life in je odlično prepletena. Tako kar nekajkrat srečata Gordona Freemana. Skriptirani dogodki so kar pogosti, kar pomeni veliko presenečenj in zahtevnih bojev. Igra gotovo ni med lažjimi, k temu pa pripomore tudi neroden merek, ki je modro obarvan in se pogosto ne vidi. Kljub temu nisem imel težav, saj je prvih pomoči dovolj, streliva pa tudi. Edina težava je pomanjkanje raket, zato jih shranjujte le za helikopterje, če pa vam jih zmanjka, bo pa 250 metkov iz brzostrelke tudi opravilo svoje delo. Vmesnih sekvenc je kar nekaj, skoznje igra pripoveduje zgodbo. Tesno ste namreč povezani z varnostnico Kate, ki jo morate ohranjati živo. To zahteva svojevrsten način igranja, preudarjanje korakov vnaprej in še več napete akcije. Da ne umre prehitro, jo lahko zdravite, pogosto pa se vajine poti ločijo in nadaljujete sami. Design sob je kar dober, čeprav je vmes kar nekaj pustih hodnikov in zaklenjenih vrat. Poti je pogosto na voljo več in do težave lahko pristopite na več načinov. Sovražniki so poleg običajnih, dopolnjeni še z dodatnimi nezemljani, med seznamom pušk pa se najdeta tudi dve modificirani. V stopnji Go for a Walk pa lahko zabijete dodatne pol ure.

Čas igranja: 5 ur 10 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

8fd5f72778b589bfaf1b5bd0a05f202e

Več podrobnosti o modifikaciji: Azure Sheep na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1140

Velikost: 40.52 MiB

Popravek

Prejemov: 922

Velikost: 1.19 MiB

Popravek

Prejemov: 883

Velikost: 590.00 B

Čas igranja:

Zahtevana različica Half-Life:

MD5:

a5162f232d2b4fc2caca1d1177b3b8d7

Več podrobnosti o modifikaciji: Back to Xen na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1021

Velikost: 2.86 MiB

Čas igranja:

Zahtevana različica Half-Life:

MD5:

bc66b2154a8678a8ce2b3cb323789cb5

Več podrobnosti o modifikaciji: Back to Xen 2 na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 993

Velikost: 6.63 MiB

Before je zelo kratka modifikacija, ki se v celoti odvije na ladji. Vsebuje visokoločljivostne modele, Spirit of Half-Life in veliko efektov (dež itd.), zato so FPS zelo nizki. Glasbena podlaga je zelo všečna in popestri igro. Skozi igro pokoljete par nezemljanov in vojakov, ter premaknete par zabojev. Končni boj je lahek in čudno hroščat.

Čas igranja: 20 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.2

MD5:

627a9341b184a9e22acc6d5028468754

Več podrobnosti o modifikaciji: Before na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 967

Velikost: 50.45 MiB

Če ste že igrali igro Max Payne (Maksimilijan Bolečina :), vam bo ta modifikacija kaj kmalu pričarala spomine nanjo. Ne le da so prizorišča zelo sumljivo podobna, tudi način podajanja zgodbe je tak kot v Max Payne - preko stripa. To sploh ni slabo in igro popestri. Nekateri deli igre pa sumljivo spominjajo na The Suffering. Igrate v vlogi člana posebnih enot in kot cilj vam postavijo usmrtitev možakarja imenovanega Gallagher ter zajetje kovčka z bombo. Najprej bi komentiral izgled, ki je po mojem mnenju najlepše kar se da iz GoldSource pogona iztisniti. Teksture so zelo detajlirane, ravno tako modeli in orožja. Nasprotniki mečejo sence, veliko je dima in efektov ter tudi nekaj fizike. Ob streljanju vas vrže nazaj, telesa in predmeti letijo naokoli. To pričara odlično vzdušje. Med pobijanjem sovragov se vam prištevajo točke, ki se kasneje, vsaj sodeč po tekstih v datotekah, odrazijo na boljših sposobnostih - tega sam nisem opazil. Skriptiranih dogodkov v obliki presenečenj je dosti in igra je daleč od dolgočasne. Medkit nosite s sabo v obliki injekcij, kar omogoča, da se na boje primerno pripravite. Žal pa ima tudi svojo temno plat. Nekatera orožja so zelo nenatančna, kar pomeni, da boste pogosto umirali, saj so sovražniki raznoliki, natančni in pogosti. Včasih se zdi igra celo nepravična, avtorji so očitno pozabili, da Half-Life nima Bullet Time :P. Gibanje je sicer zanimivo, saj se celoten pogled premika, vendar je v štartu vaš lik neznansko počasen - specialne enote, pa kaj še - in pogosto boste umrli ravno zaradi te počasnosti. Rahlo bi pograjal še mape, ker se zdi kot da se prizorišča preveč ponavljajo. Mogoče kot zanimivost omenim še, da ob padcu z višine, lik izgubi orožje.

Čas igranja: 3 ure

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

0dc761f8b9290fc04645eec093e4a6e0

Več podrobnosti o modifikaciji: Black Ops Redux na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1165

Velikost: 186.15 MiB

Bloodbath se že prične nenavadno, skozi igro pa postane jasno, da je daleč od običajne modifikacije. Zasoljen boj popestrijo novi sovragi in nove vrste pušk, ki so bolj urne od starih inačic, manjkajo pa ne spretnostne preizkušnje in uganke. Vsekakor zanimiva modifikacija, a žal daleč prekratka.

Čas igranja: 50 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

eabc558f04c5ba0fe17ced07043d6724

Več podrobnosti o modifikaciji: Bloodbath na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1013

Velikost: 10.14 MiB

Gre za eno izmed najbolj dodelanih modifikacij za Half-Life kar sem jih kdajkoli igral. Že začetek, ki je kot nalašč za ljubitelje raziskovanja, napove, da bo modifikacija dobra. Skozi igranje se sicer soočate le s tremi tipi nasprotnikov (Headcrabi so še posebej nadležni), a jih je vseeno dovolj, da vam prične zmanjkovati streliva. To je namreč razporejeno na skritih mestih in če ga ne najdete ... potem boste brez. Igra namreč ne predvideva, da boste orožje pobrali in bi vam šele potem omogočila nadaljevanje. Ne, orožje definitivno ni na očitnih mestih, kar bo komu predstavljajo težavo, saj je edino "Pajser" orožje, ki je obvezno za napredovanje. Tako boste morali skrbno preiskati vsak kotiček mape. Kratkost je tisto kar pusti igralca, ki si želi še, razočaranega. Škoda. Gre za prvi del igre, ampak ker je bil izdan 2002, naslednjih delov očitno nikoli ne bomo videli. Če boste imeli težave z izgledom (trganje tekstur) kake mape, preklopite v Software način.

Čas igranja: 2 uri

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

5c7ab51737eee44fb2c770a87c304d54

Več podrobnosti o modifikaciji: Boreality na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1019

Velikost: 7.63 MiB

Pred začetkom igranja, si spremenite tipke. Brave Brain je modifikacija v kateri se v telesu organskega kemika podate v reševanje sveta. Igra se dogaja v Black Mesa, sovragi so standardni, ravno tako krepela. Boji so solidni, čeprav je škoda modificirana in zato delajo orožja več škode, priporočam igranje na Hard. Nekatere uganke so odlične, medtem ko druge razočarajo s predvidljivostjo. Presenečenj ni malo in dobro popestrijo igranje. V igri naletite tudi na Xen stopnjo, ki pa je precej kratka in ne zahteva skakalnih mojstrovin.

Čas igranja: 1 ura 25 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

712c59bd326a25ff599cb10ef66dc705

Več podrobnosti o modifikaciji: Brave Brain na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 935

Velikost: 16.10 MiB

Breakdown 2 nadaljuje zgodbo iz enice. Ponuja podajanje zanimivih informacij skozi pisma in vmesne sekvence, ki so popestrene z glasbo. Igranje, razen vožnje z avtomobilom :), ni nič posebnega, saj srečujete znane nasprotnike. Očitati ji gre predvidljivost, saj je večinoma že na daleč jasno kaj je potrebno napraviti. Škoda, avtor bi lahko vdelal kako težjo uganko, saj je za napredovanje večinoma potrebno pretakniti nekaj stikal in zlesti skozi par jaškov. Tu pa tam ponudi tudi kako presenečenje. Streliva je za normalno težavnost preveč, priporočam igranje na Hard.

Čas igranja: 1 ura 20 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

257b90757e435ab4cfaa37ef9224c99e

Več podrobnosti o modifikaciji: Breakdown 2 - Afterwards na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 908

Velikost: 15.58 MiB

V Case Closed se v telesu hišnika podate v Black Mesa kompleks, ko gre nekaj narobe. Tipična zgodba, ki nakazuje na tipično dolgočasno modifikacijo - a Case Closed to definitivno ni. Sicer srečujete standardne sovražnike in človek bi na začetku pomislil, da je igra prelahka, vendar se to hitro spremeni. Boji so v raznolikih mapah zelo težki, še posebej proti vojakom in potreben bo previden pristop. Nadaljevanje pogosto ni takoj očitno kar je pohvalno. Še posebej pa izstopajo odlični skriptirani dogodki, ki poskrbijo za par šok momentov in zanimivejše igranje. V igri se pogosto tudi vračate nazaj kar še doda k nelinearnosti.

Čas igranja: 1 ura 20 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

b23b6ba57cd05bca63cddb2ab4e2483a

Več podrobnosti o modifikaciji: Case Closed na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1010

Velikost: 12.93 MiB

Castle Creep se kot je že iz imena razvidno, dogaja v gradu. Prizorišče se menja med staro grajsko tematiko in modernejšimi laboratoriji. Pasti je v igri kar nekaj, zato bodite pazljivi. Mod je daleč od linearnega in tako boste mogli tu pa tam pretakniti stikalo, ki bo odprlo vrata ali izklopilo kako napravo v drugem področju igre. Da boste to področje našli, so vam v pomoč vmesne sekvence. V igri boste morali tudi najti pravšnjo razmerje med tiholazenjem in odprtim bojem, da boste skozi prišli živi. V igri moti edinole razmerje med velikostmi predmetov (mize, stoli, hodniki) in živih bitij. Avtor je očitno mislil, da bodo čez leta ta bitja zrasla in potrebujejo več prostora, zato je predmete napravil ogromne.

Čas igranja: 1 ura 40 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

2eb643f7239b9a0fa081e4f97907db90

Več podrobnosti o modifikaciji: Castle Creep na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1008

Velikost: 5.54 MiB

V Chaos Theory v koži Gordona Freemana pokate nezemljane. Koncept je zanimiv, saj se po vsaki končani mapi teleportirate v drugo "naključno" okolje. Boji so po pravici povedano zelo zanimivi, za večji izziv priporočam igranje na Hard. V igri je kar nekaj presenečenj in dobrih idej, škoda, da ni to postala polnokrvna modifikacija, ki bi bila daljša.

Čas igranja: 35 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

32ebb5c03228d226168117e185384123

Več podrobnosti o modifikaciji: Chaos Theory na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 842

Velikost: 2.09 MiB

Chemical Existence je modifikacija, ki ji modifikatorska skupnost pravi popolna preobrazba. S Half-Life si deli le pogon, vse ostalo je narejeno na novo. V igri boste našli cel kup orožij, ampak dvomim, da boste preizkusili prav vsa, spremenjeni so tudi modeli in teksture tako da boste skoraj zaman iskali kak delček izvirnega Half-Life. Žal je očitno popolnoma preobražena tudi umetna inteligenca. Ta je namreč v določenih situacijah tako lesena, da jih boste lahko pospravili s pištolo brez težav. Vendar ta lesenost včasih vara in kaj kmalu se boste znašli ob naloženi zadnji shranjeni igri. Njihovi streli so namreč natančni in vas lahko hitro spravijo pod rušo. Poleg nenavadnega načina zdravljenja, pobirate namreč injekcije, bi izpostavil še vrstico z vzdržljivostjo. Ta se polni ob injiciranju zdravil, skakanju in streljanju z nekaterimi orožji, ko pa se napolni pa pričnete izgubljati življenjsko energijo dokler se ne spet umirite. Uganke so zanimive in raznolike, moram priznati, da je igra precej nelinearna, nekatere stvari v njej so prav izvirne. Močno pa moti nivo svetlosti. Igra je namreč pretemna, na voljo pa nimate svetilke! Na srečo dobite kasneje machine gun, kjer lahko aktivirate svetilko z desnim klikom. Naj opomnim še, da je igra mestoma precej nagnusna, koga bodo pa morda motile glave, ki se jih da ločiti od lastnikov in se potem kotalijo naokoli in da nikakor ne prekinjajte civilistov, ki vam govorijo, lahko se namreč zgodi, da stopnje ne boste mogli nadaljevati.

Čas igranja: 4 ure 10 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

d443c4c5f84abf2968f3a854493faecf

Več podrobnosti o modifikaciji: Chemical Existence na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1004

Velikost: 66.60 MiB

Popravek

Prejemov: 896

Velikost: 535.42 kiB

Chronicles - Episode One je modifikacija, ki predstavi alternativno zgodbo izvirni Half-Life zgodbi. Temelji namreč na možnosti, da bi nekje na poti, ki jo ubira Gordon, eksplodirano letalo odprlo cel kup drugih možnosti. Ideja je zanimiva, prav tako pa tudi izvedba, ki vas bo z nekaterimi težavnimi boji zaposlila kar za nekaj časa ... za dvajset minut :), mogoče pol ure, če boste igrali na Hard. Žal gre za nedokončano modifikacijo, ki v zgodbo pripelje eno alternativno brzostrelko, ki je roko na srce, sploh nisem pretiroma uporabljal.

Čas igranja: 20 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

b0847f86b0340d889ce0d59ee7b99952

Več podrobnosti o modifikaciji: Chronicles - Episode One na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 880

Velikost: 7.88 MiB

Modifikacija je plod ruskih avtorjev, ki so se odločili, da bo govor v ruščini, napisi in tekst v igri pa angleščini. Kombinacija jim je dobro uspela, saj ne boste imeli težav pri igranju, četudi ne boste razumeli nič kaj govorijo ostali. Mape so zelo raznolike, del igre predstavlja tudi Xen, ne pozabite pa tudi sprehoda skozi Hazard Course, ki bo zabil kakih 20 minut igranja. Vzdušje je fantastično, igro popestri še glasbena podlaga. Presenečenj je dosti in hitro shranjevanje vam ne uide. Dodani so tudi novi tipi sovragov, od katerih so nekateri izjemno trpežni in nova orožja. Hudi, taktični boji vam definitivno ne uidejo. Ugank je bolj malo, je pa zato kar nekaj spretnostnih ovir. Igra je nasploh preveč linearna in premalo nagrajuje raziskovanje. Včasih se namučiš s skakanjem po zabojih samo da ugotoviš, da na vrhu zabojev ni nič. Če bi to izpilili, bi igra definitivno postala ena izmed mojih priljubljenih, tako pa bo odnesla le s petico.

Čas igranja: 3 ure 30 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0

MD5:

bf36f9e927c293527bf4ef84f6c0dade

Več podrobnosti o modifikaciji: Cleaners Adventures na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 1010

Velikost: 105.34 MiB

Oglejte si opis za Conundrum 2

Čas igranja: 2 uri 20 minut

Zahtevana različica Half-Life: 1.1.1.0* na koncu se ne zgodi nič

MD5:

edbea1326b2f83024827602219a66141

Več podrobnosti o modifikaciji: Conundrum na RunThinkShootLive

Prejem

Prejemov: 954

Velikost: 5.57 MiB


Vam je vsebina všeč? Delite jo na: