Blog Bukvarna Dmitry Glukhovsky – Metro 2033

Dmitry Glukhovsky – Metro 2033

Dmitry Glukhovsky se je rodil leta 1979 v Moskvi, nato pa se je za nekaj časa preselil v Izrael, kjer je začel pisati prvo knjigo imenovano Metro 2033. Delo je po knjižni izdaji leta 2005 in kasnejših prevodih postalo izjemno priljubljeno, po njem je bila izdana tudi istoimenovana igra, ki sem jo tudi sam prebral in ocenil.

Metro 2033 se odvija dve desetletji po jedrski vojni, ki je zradirala večino svetovnega prebivalstva, preostanek pa prisilila v življenje pod zemljo. Spremljamo dvajsetletnega Artjoma, živečega v eni izmed Moskovskih metro postaj (VDNKh), ki jo redno napadajo pošasti imenovane Temni. Nekega dne Artjom naleti na možaka imenovanega Lovec, ki išče njegovega krušnega očeta. Med srečanjem trojica razglablja o povečevanju števila napadov s strani Temnih in grožnji da bodo preplavili celotni Metro. Dogovorijo se, da bo Artjom odnesel Lovčevo sporočilo v postajo imenovano Polis, da bi slednji poslali okrepitve, a pot vsekakor ne bo enostavna, saj po Metroju kar mrgoli človeških in nečloveških nevarnosti.

Knjiga je izjemno zanimiva in zabavna za branje, četudi se mestoma zdi, da avtor preveč filozofira. Zelo všeč bo predvsem tistim, ki so preigrali istoimensko igro, zato priporočam, da si jo izposodite pred vnovičnim preigranjem in marsikatera situacija v igri vam bo postala bolj jasna.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: