Blog Neljubi dogodki Uspelo mi je sesuti McDonaldsov kiosk za naročanje

Uspelo mi je sesuti McDonaldsov kiosk za naročanje

Najprej naj omenim, da McDonaldsove restavracije obiskujem zelo redko, enkrat na dva meseca bi bila recimo realna ocena. Razmere so nanesle, da sem bil včeraj spet primoran opraviti obisk in to v eni izmed modernejših restavracij, ki se ponašajo z novo metodo naročanja: človeške blagajnike so namreč začeli množično nadomeščati z modernimi kioski z zaslonom na dotik.

McDonaldsov kiosk za naročanje
McDonaldsov kiosk za naročanje

Novost je bila zame precejšen šok, saj sem bil navajen klasičnega naročanja, kjer ti oseba na blagajni v roku pol minute natipka naročilo ter poračuna, a sem se vseeno pogumno lotil izziva. Čeprav nisem analfabet, kar se tiče tehnologije, naj povem, da je bila to ena izmed najbolj mučnih izkušenj naročanja hrane, kar sem jih doživel.

Kiosk za naročanje je orjaški zaslon na dotik, na katerem so vsi predmeti prikazani v obliki sličic. Premikanje po menijih in spreminjanje lastnosti je sicer intuitivno, a je zamudno in hroščato. Ob izboru predmetov se včasih v vodoravnem drsniku pojavijo možnosti za izbor menija, ki so postavljene pred predmetom, ki ste ga izbrali v meniju, premikanje drsnika pa ni ravno prijetno opravilo. Za prikazane dodatke ni čisto jasno ali so del paketa ali bodo poračunani posebej. Izbiro količine sem opazil šele v meniju za urejanje dodanega izdelka, kar je morda posledica bistveno prevelikega zaslona, na katerem težko spremljaš dogajanja brez nenehnega obračanja glave. Pa še kaj bi lahko naštel.

Zgornje je le vrh ledene gore. Ko sem po kakih treh minutah preganjanja po menijih želel spremeniti prilogo enega izmed izbranih izdelkov, je lično izdelan vmesnik prekrilo obvestilo Windows: Null Pointer Exception, program je zamrznil, moje večminutno naročanje pa je šlo v digitalni pekel. Bil sem tako presenečen, da nisem uspel poslikati napake.

Tukaj je treba pohvaliti osebje, ki mi je takoj ponudilo klasično naročilo in mi ni želelo vsiliti, da naročanje preko kioska opravim še enkrat. Če po pravici povem, bi v tem primeru enostavno odkorakal iz poslopja in šel drugam. Na tem primeru je tudi lepo vidno, da robotizacija ni vedno smiselna, če jo pa že izvedeš, pa to narediš kot se šika in ne polovičarsko …

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: