Blog Bukvarna Oliver Pötzsch – saga o rabljevi hčeri

Oliver Pötzsch – saga o rabljevi hčeri

Rabljeva hči (2008)

Zgodba se odvija kmalu po tridesetletni vojni v sedemnajstem stoletju, ko iz reke Lech v mestu Schongau potegnejo umirajočega dečka. Zaradi nenavadnega znamenja na njegovi rami, ljudje takoj posumijo, da gre za delo čarovnic in kot grešnega kozla izberejo babico Marto Stechlin. Ta je v mestu znana zeliščarka, pomaga pri porodih, hkrati pa so umorjenca večkrat videvali pri njej. Mestni pisar rablju Jakobu Kuislu zaukaže naj iz babice čimprej izsili priznanje, da se ne bi ponovil škandalozni proces izpred več let, ko so na grmadi zažgali nepredstavljivo število ljudi. Jakob dvomi v babičino krivdo in se poskuša s pomočjo zdravilca Simona Fronweiserja dokopati do dokazov o njeni nedolžnosti.

Naslov knjige je precej nenavaden, saj ima rabljeva hči v knjigi v resnici stransko vlogo. Dogajanje in splošno vzdušje tistega časa je dobro predstavljeno in čeprav tu in tam pripoved malo šepa, gre za dobro zgodovinsko kriminalko. Nekatera poglavja morda niso najbolj primerna za občutljivejše bralce.

Rabljeva hči in črni menih (2009)

Župnik Andreas Koppmeyer med obnovitvenimi deli cerkve naleti na skrivnosten sarkofag, ki domnevno vsebuje okostje viteza templjarja, nekaj časa zatem pa podleže po jedenju peciva. Zdravilec Simon ter rabelj Jakob začneta raziskovati njegovo smrt, saj obstaja utemeljen sum, da je bil župnik zastrupljen. Pri tem odkrijeta, da je župnik pred smrtjo zapustil namig, ki kaže na pokopanega templjarja. Dvojici se pri raziskovanju pridruži še Jakobova hči in skupaj začnejo razvozlavati skrivnost Templjarjev.

Sam slog knjige je zelo podoben prvencu, je pa v knjigi več za lase privlečenih situacij in naključij, da bi lahko resnično užival v branju.

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: