Blog Bukvarna James Patterson in Michael Ledwidge: serija o Michaelu Bennettu

James Patterson in Michael Ledwidge: serija o Michaelu Bennettu

Knjige Jamesa Pattersona sem v knjižnici opazil po naključju. Kot ljubitelj kriminalk, sem bil kar malo začuden, da še nisem slišal zanj, čeprav na knjigah piše, da naj bi šlo za najbolj prodajanega avtorja v ZDA. Po premisleku sem izbral knjigi, ki ju je spisal skupaj z Michaelom Ledwidgeom in v katerih nastopa detektiv Michael Bennett. Po nekem naključju sem izbral prvo in drugo knjigo v seriji knjig o Michaelu Bennettu.

Knjige so postavljene v sodobni New York. Izjemno kratka poglavja ter preskakovanje med glavnimi junaki poskrbijo za kar napeto branje. Največja težava knjig je, da je dogajanju prav težko verjeti, pravzaprav bi lahko rekel, da vse skupaj spominja na akcijske filme, polne klišejev. Prvih nekaj knjig je zanimivih, a bolj kot se bližamo koncu seznama, bolj za lase privlečeno se zdi dogajanje v njih.

Odštevanje v katedrali (Step on a Crack)

V skrivnostnih razmerah umre priljubljena žena nekdanjega predsednika ZDA. Na pogrebu, ki se naj bi odvil v katedrali Svetega Patrika v New Yorku, se zberejo številni znani ljudje, vključno z nekaterimi igralci in politiki. Med ceremonijo v katedralo vdrejo oboroženci, ki nekatere prisotne vzamejo za talce in pogrebna slovesnost se spremeni v nočno moro. Za razrešitev primera pooblastijo detektiva Michaela Bennetta, ki pa se ravnokar spopada z dejstvom, da mu umira žena in ga pušča samega s kopico posvojenih otrok.

Teci za življenje (Run for your life)

Spremljamo moškega, ki sam sebi pravi Učitelj, pri njegovem morilskem pohodu po New Yorku. Kot izgleda na prvi pogled, želi Učitelj s pobijanjem mogočnih in samovšečnih ljudi mesto naučiti manir, ampak je to res njegov cilj? Primere naprtijo detektivu Michaelu Bennettu, ki pa se mora na domu spopadati z gripo, ki je okužila njegovo številčno družino.

Najhujši primer (Worst Case)

Sina iz bogataške družine ugrabi ugrabitelj, ki pa od staršev ne zahteva odkupnine, temveč se o življenju žrtve odloči glede na kviz, na katerem se mora žrtev dobro odrezati, da preživi. Število žrtev se povečuje in ko v boju proti ugrabitelju Michael Bennett ostane brez idej, mu na pomoč pošljejo agentko iz FBI-ja Emily Parker. Michael kot vdovec in Emily kot ločenka se takoj ujameta, kar pa seveda ni všeč varuški Mary, ki pazi na Bennetovo številčno družino.

Tik Tak (Tick tock)

Michaela Benneta, ki naj bi užival v počitnicah, pokličejo na dolžnost, ko v eni izmed knjižnic najdejo smrtonosno bombo, ki pa namerno ni bila aktivirana. Po porastu zločinov se izkaže, da nekdo (in to zelo uspešno) posnema slavne zločince. Spet se Michael obrne na pomoč k agentki FBI Emily, kot pa da to, da nikakor ne morejo najti morilca, še ni dovolj, pa se njegova družina znajde še na udaru krajevnih nasilnežev.

Jaz, Michael Bennett in Izginuli (I, Michael Bennett in Gone)

Michael Bennett z ekipo uspešno aretira mehiškega mafijca, a pri tem ne gre brez žrtev. Pri aretaciji umre njegov dolgoletni prijatelj Hughie. Hughiejeva sestrična Tara, ki je tožilka, in Michael, se zaprisežeta, da se bosta mafijcu za izgubo maščevala in dosegla ultimativno kazen, a se ne zavedata kako velik vpliv ima slednji. Kmalu New York postane žrtev nasilja tolp in ustrahovanja prič, saj se mafijec želi za vso ceno osvoboditi. Ogrozijo pa tudi njegovo družino.

Na žerjavici (Burn)

Po vrnitvi Michaela Benneta in družine v New York, ga premestijo na čelo ekipe ne ravno najbolj vzornih policistov in policistk, ki so zadolženi za reševanje pritožb meščanov v soseski Harlem. Bennet se odloči, da bo oddelek prestrukturiral in med preučevanjem pritožb naleti na eno precej nenavadno, ki opisuje dejanja podobna ritualu. Medtem ga pooblastijo za reševanje serije ropov draguljarn, kot da to ne bi bilo dovolj pa so težave tudi v njegovi družini.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: