Blog Bukvarna Chris Morton in Ceri Louise Thomas: 2012 – Skrivnost kristalne lobanje

Chris Morton in Ceri Louise Thomas: 2012 – Skrivnost kristalne lobanje

Kristalne lobanje so človeški izdelki iz kamene strele, ki naj bi jih ustvarili Maji ali Azteki, še pred prihodom Evropejcev v Srednjo Ameriko. Način izdelave naj bi bil neverjeten, nekateri pa jim pripisujejo paranormalne lastnosti. Po legendi naj bi lobanj bilo trinajst, povezujejo jih pa tudi s koncem sveta, ki naj bi ga za 21.12.2012 napovedali Maji.

Tematika, ki jo v naslovu omenjena knjiga postavlja kot osnovo, je vsekakor zanimiva. Glavna junakinja, arheologinja Laura Shepherd, med delom pozno v noč odkrije, da je eden izmed njenih sodelavcev, Ron Smith, mrtev, v roki pa drži skrivnostno kristalno lobanjo. Ker policija ne more odkriti vzroka njegove smrti, Lauri šef naroči, da naj razišče, kaj je Ron odkril v zvezi z kristalno lobanjo. Med raziskovanjem odkrije prejšnjo lastnico lobanje, ki ji razkrije, da je lobanja v resnici povezava med svetovoma živih in mrtvih.

Knjiga se sliši kot poslastica za ljubitelje sci-fi knjig, a verjemite mi, razočarani boste. Resda so podatki o lobanjah in njihova zgodovina zanimivi, ampak tako za lase privlečenega dogajanja pa nisem pričakoval. Na stotine, ne, na tisoče klišejev, nelogično obnašanje oseb ter neverjetna naključja so mi branje povsem pokvarili. Priporočam, da se knjigi na široko izognete!

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: