Blog Bukvarna Na kraju zločina – knjige

Na kraju zločina – knjige

Marsikdo izmed obiskovalcev bloga je najbrž že slišal za serijo CSI, ki govori o delu forenzikov, najbrž pa je med vami tudi veliko tistih, ki serijo redno spremljate, ampak ali ste vedeli, da obstajajo tudi knjižne različice in to prevedene v slovenščino?

Tako je! Pri Mladinski knjigi so izdali osem prevedenih knjig, ki so jih spisali različni avtorji s pomočjo scenarijev za serijo, zato boste morda pravi ljubitelji serije ob branju prepoznali kakšno izmed številnih epizod. Kakovost prevodov je solidna, čeprav ga tu in tam prevajalci krepko pihnejo mimo.

Knjige se dotikajo umorov iz različnih sezon, zato tudi zasedba ni vedno popolnoma enaka, je pa vseeno dovolj informacij, da vemo zakaj nekoga v neki knjigi ni. Kot v seriji se tudi v knjigah pogosto rešuje po dva umora, če pa gre za kakšen bolj zapleten primer, pa se ekipa v celoti posveti njemu. Tudi določeni zapleteni postopki pridobivanja dokazov so dovolj dobro opisani, da lahko bralec vsaj približno ve za kaj se sploh gre. Dokajšen minus se mi je v nekaterih knjigah zdelo zajetno število oseb in krajev, kar pomeni, da je bil potreben le trenutek nepozornosti in že sem se izgubil in sem moral potem listati nazaj.

Spodaj podajam kronološko razvrščen seznam prevedenih knjig:

  1. Dvojna igra (Double Dealer) – Max Allan Collins
  2. Mesto greha (Sin City) – Max Allan Collins
  3. Nevada Rose (Nevada Rose) – Jerome Preisler
  4. Lovec na glave (Headhunter) – Greg Cox
  5. Brassovo breme (Brass In Pocket) – Jeff Mariotte
  6. Morilci brez orožja (The Killing Jar) – Donn Cortez
  7. Krvni delež (Blood Quantum) – Jeff Mariotte
  8. Kaj vse se je zgodilo za kulisami (Shock Treatment) – Greg Cox

Če ste ljubitelj serije, si knjige gotovo preberite. Ne bo vam žal!

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: