Blog Kritike O neodzivnosti spletne strani Loterije Slovenije

O neodzivnosti spletne strani Loterije Slovenije

V Lotu se pretakajo mastni denarci, a kljub temu Loterija Slovenije ni sposobna zakupiti strežnika, ki bi zdržal par tisoč obiskovalcev naenkrat. Po današnjem žrebanju Lota, sem hotel preveriti številke, ker oddaje nisem gledal. Stran je bila povsem neodzivna. Zadevo sem poskušal naložiti v več poskusih s premori, a ni šlo. Znova sem poskusil 1 uro po žrebanju in dobil vsebino v obliki 1×1 GIF slike. Nekaj časa za tem pa sem dobil zgovorno sporočilo “Service Unavailable”.

Hiter pogled je pokazal, da gostujejo na strežnikih podjetja Dspot. In res, naval je vplival tudi na dspot.si in lytee.com. Po kratkem iskanju na Googlu (ključna beseda “dspot gostovanje”), sem poskusil poklikati še nekaj strani, ki gostujejo na Dspotu. Niso se naložile, kar pomeni, da jim je sesulo vse strežnike. Neprofesionalno, tako od škrtuhov na Loteriji, ki bi radi čimveč zaslužili kot tudi ponudnikov gostovanja.

Še slikovni material:

loterija.si
dspot.si
loterija.si - validator
loterija.si - gif

P.S.: Po 1 uri in 40 minut po žrebanju se stanje ni izboljšalo niti malo.

Komentarji obiskovalcev4 komentarjev, dodajte svojega

Luka je 18.1.2012 ob 02:01 napisal/a: 1.

Glede na tvoje znanje matematike ne bi pričakoval, da boš stavil :)

Andrej je 18.1.2012 ob 21:01 napisal/a: 2.

Hehe, vplačal sem dve kombinaciji, ki sem ju zgeneriral z generatorjem naključnih števil na njihovi spletni strani in upal na pozitivni prihodek: to je štirica za katero bi imel 2:89 možnosti. To je pa glede na vrednost štirice že vredno vplačila :)

Luka je 20.1.2012 ob 01:01 napisal/a: 3.

Tako mimogrede sem šel brskat za števili, kombinacijami in verjetnostjo.

Podatek za leto 2005 pravi, da je ca. 2000 igralcev stavilo na identično kombinacijo – prekrižali so namreč prvih sedem številk :D Si raje ne predstavljam mešanega občutka “woohoo, sedmico sem dobil!” (pa ostalih 1999 tudi)

Andrej je 22.1.2012 ob 16:01 napisal/a: 4.

Hehe. Mene zelo zanima kolikokrat je bila takšna kombinacija že dejansko izžrebana :)

Verjetno velja tudi to, da večina igralcev stavi na številke nižje od 32 (rojstni datumi, letnice pa to :)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: