Blog Kritike Neprimerne slike reklam

Neprimerne slike reklam

Prva žrtev je reklama za čudežne jagode Mont Everest (ja, trademark so :P), ki so odporne na mraz, rastejo v vsaki zemlji in se jim ni treba otepati škodjivcev, poleg tega pa naj bi bile visoke do 1,30m. Ok, vse lepo in prav. Odpornost pred škodljivci je očitno posledica visoke rasti, ampak samo tako za informacijo: mravlje znajo tudi plezati :P

Pustimo podrobnosti in se posvetimo sliki, ob kateri sem posumil v resničnost teh čudežnih jagod. Prikazuje dečka, ki trga jagode. Vse lepo in prav, če ne bi jagode bile 2D izrezana slika, ki je na nek način v ozadju. Podroben pogled pokaže, da robovi niso ukrivljeni, žagasti – taki kot so v naravi, ampak ravni. Če ste že kdaj izrezovali kaj iz ozadja, veste o čem govorim. Oglejte si sliko podrobneje in opazili boste, da je ozadje kot narisano. Bodite posebej pozorni na področje nad komolcem.

Jagode Mont Everest

Ker za jagode ponujajo celo garancijo, se mi vsekakor zdi sumljivo, da niso mogli jagod nasaditi in jih potem slikati. Očitno le niso tako odlične kot pravijo :P

Spet eno shujševalno sredstvo. Bio-Active. Tokrat s čudežnimi sadnimi encimi. „No shit sherlock“. Encimi so pomembni biološki katalizatorji, ki jih najdemo praktično povsod v organizmih. Sadni encimi iz tega čudežnega sredstva, naj bi raztapljali maščobe.

Vsekakor zanimiva reč, ampak ali se ne telo na tuje proteine odzove z imunskim odzivom? Kako lahko tako velike molekule sploh preidejo membrane? In kako jim uspe preživeti v želodčnem soku, kjer na vse proteine neusmiljeno delujeta recimo pepsin in tripsin? Pa smo tam. Ampak moj namen ni linčati tole sredstvo, ampak opozoriti na slike na njihovi reklami.

Najprej slika ekipe. Vsi v haljah, s stetoskopi okoli vratu in obveznim kulijem v žepu. Lol :)

Ekipa Bio Active

Nadaljujmo s prej-potem sliko. Vsekakor smiselne slike, ampak od kod je ženska shujšala 19 kg!?!

Bio Active model

No ok, priznam. Mogoče je visoka 2 m in 15 cm, v tem primeru v resničnost ne dvomim :P

Naslednja žrtev je reklama za Slim Complex. Skoraj identična zadeva kot Quick Bikini, 1 kg v 1 dnevu, kaj si mislim o tem si preberite v enem izmed predhodnjih prispevkov. Na njihovi reklami je poleg čudežnih kapsul tudi dodatek, v obliki metuljčka, ki ga talajo naokoli, če kupite kapsule za dovolj cvenka. Vsakomur, ki si sliko podrobneje ogleda, mora biti jasno, da je preko nekega slikarskega programa nalepljen na “pljuča in sedalo” neke naključne ženske. LOL :)

Slim Complex Metuljček

Pa še reklame za monitorje in LCD televizije. Brez napol golih žensk seveda ne gre. Saj veste: “Ako kupite ta produkt, boste na njem vedno videli napol nago babo”. Slike so v večji ločljivosti, da si lahko pasete oči :P

Monitor 1
Monitor 2
Monitor 3

Komentarji obiskovalcev9 komentarjev, dodajte svojega

ana od srca je 10.9.2009 ob 07:09 napisal/a: 1.

Hi hi, imaš prav!

Sploh pa to s TV, saj kdo bi bil vesel kakšnega takega dodatka za povrh! ;-)

Mislim, da sem na reklame skoraj čisto imuna!

Vse dobro tebi! :-)

kamasutra je 10.9.2009 ob 07:09 napisal/a: 2.

Tiste slike prej in pol za Bio active:

… dobi človek občutek, da se shujša tudi v kosti ;)

Ker mislim, glej: boki prej in pol. A niso pol ožji? Pa ne samo po zaoblenosti (kar bi pomenilo hujšanje v maščevje), ampak dejansko ožji – kar pomeni, da se je ženski skrčila medenica na predpubertetno stanje! Super učinek hujšanja :)))

lidija je 10.9.2009 ob 10:09 napisal/a: 3.

Ja,očitno je še vedno dovolj naivnežev, ki verjamejo v takšno nakladanje – v 6.tenih – 19 kilogramov – verjetno je bila na liposukciji.

Lydia je 10.9.2009 ob 11:09 napisal/a: 4.

O ja, NAJBOLJ me motijo tisti “prej in pol”… Pa naj bojo tablete, al napitki, al pa kaki telovadni pripomočki… Se spomnite tistega, ki vibrira?! Pripneš si ga okoli pasu in dela “sam”… Ja, poleg pa lahko poješ celo svinjo. Ampak še vedno boš shujšal!? Kr neki!

Andrej je 10.9.2009 ob 11:09 napisal/a: 5.

ana od srca: srečnica, mene sicer pogosto nasmejijo, ampak vseeno znajo biti moteče – še posebej v poštnem nabiralniku

kamasutra: ostro opazuješ, res je “shujšala v kosti”. Priznam, da tega sploh nisem opazil

lidija: nedvomno obstaja dosti ljudi, ki to kupujejo, drugače ne bi bile te reklame tak hit. Ampak zakaj? Mogoče jih premami garancija, da dobijo vrnjen denar? Ampak kdo to sploh izkoristi?

Lydia: upam, da si videla prej in pol za Quick Bikini :D

Lydia je 10.9.2009 ob 16:09 napisal/a: 6.

Aha, vidla… :D
Saj pravim, človek kar ne ve, kaj bi rekel. In se strinjam, neverjetno, da ljudje še vedno nasedajo vsemu temu sranju. Hm!

Vitalka je 10.9.2009 ob 20:09 napisal/a: 7.

Temu se reče pranje možganov. Predlagam, da si preberete knjigo Eldona Taylorja Mind programming: http://www.eldontaylor.com/mindprogramming/. Odlično branje za spiranje možganov!

kr'en je 11.9.2009 ob 08:09 napisal/a: 8.

Tle lahko rečem samo: yeah right! lol :D

Prva slika-beden fotošop.

Reklame postajajo čedalje bolj butaste. Včasih 10+ let nazaj recimo so bile veliko boljše. Včasih gledam kak film na VHS in so gor še tiste stare reklame. Pa so gledljive, ne pa to današnje sranje.

zeka je 20.1.2010 ob 12:01 napisal/a: 9.

al se mrsavi od kapsula

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: