Blog Glasba in film Reklame v filmih

Reklame v filmih

Tokrat bom nekaj rekel o reklamah, ki se pojavljajo v filmu. Ne mislim reklam, ki jih vrtijo pred filmom, niti tistih, ki jih vrtijo po filmu pa tudi ne tistih, ki jih vrtijo med premori. Govoril bom o reklamah, ki jih mora gledati nekdo, ki je plačal poštene solde, da si bi najnovejši film ogledal v kinu.

Kot ste že verjetno uganili, sem bil včeraj v kinu. Identiteto filma bom zamolčal, ampak naj povem, da mi je bil film všeč, čeprav je večina humorja v njem temeljila na seksualnih šalah (ha ha ha, kako sem se smejal :S). Bolj so me zmotile reklame v njem.

Najprej mi je v oko padlo, da ima glavni igralec iPhone (Apple) in da ga prikrito omenja po imenu. Nato sem opazil, da sta pila pivo, ki se mu je na daleč videlo, da je Heineken. Igralec je imel DELL prenosnik. Nekaj je dejal o tem, da to ni navadna televizija, ampak HBO. Nato sta jasno omenila še Skrivnostni Otok (Lost). Verjetno sem še kaj spregledal.

Pogoltnost filmskih studijev očitno nima meja. Kaj ne dobijo s prodajo DVDjev, extended edition DVDjev, directors cut DVDjev, soundtrackov, brezštevilnih nadaljevanj in tožb proti piratom pa hočejo dobiti s pomočjo reklam sredi filmov. Če bi bila vstopnica po polovični ceni, še ne bi rekel, ampak ni. Žalostno.

Očitno prehajamo v svet, kjer bodo reklame naš vsakdan :(

Komentarji obiskovalcev8 komentarjev, dodajte svojega

kojn je 03.7.2009 ob 14:07 napisal/a: 1.

Ti nisi resen, da te to kaj posebaj motil? Pojdi raje gledat kakšno športno tekmo, tam bo šele posiljevanje z oglasi !!!
Nič ni narobe, če tako propagirajo.

Bolj bi te moralo skrbeti, ker na nacionalki zamaknejo poročila za 3 minute, da se predvajajo oglasna sporočila, kot tudi komercialne TV imajo po 7min nepotrebnega sranja.

Andrej je 05.7.2009 ob 19:07 napisal/a: 2.

Pa še kako sem resen :)
Se morda spomniš kako je bilo pred par leti z reklamami na mailih? 1 do 2 na dan. Od začetka se mi je zdelo zabavno, potem nič več. Sedaj jih dobivam okrog 100 na dan. Kako z reklamami v poštnem nabiralniku? Dolgo jih ni bilo, sedaj so večina pošte reklame. Nekaj takega bo verjetno tudi v filmih. Povsod bodo, mogoče še v filmih v katere ne spadajo. Koliko misliš, da manjka do reklam sredi filmov v kinu po stilu TV reklam?

Glede komercialnih TVjev in njihovih reklam nimam pripomb. Za ogled filmov jim ne plačam nič, od nečesa pa morajo živeti. Tisto na nacionalki je pa sramotno. Ljudje plačujejo naročnino pa morajo poleg tega še gledati reklame. Saj veš… pogoltnost pa to …

BaToCarx je 07.7.2009 ob 16:07 napisal/a: 3.

Se strinjam z Andrejem… Prevec je tega, SLOx pa sploh ne bi smela met reklam po moje, ker plačujemo naročnino. V kino pa ne hodim več že dolgo časa, ker sploh ni več dobrih filmov, ves skupaj je samo ena dolga reklama….

JureG je 17.8.2009 ob 10:08 napisal/a: 4.

Kar preveč nas posiljujejo s temi reklamami. V Lj sem pa na kaslc nalepil anti reklamno nalepko in je dosti bolje.

Sam v filmu če pokažejo kak fency komp ali pa kej niti ne moti. Je pa to subjektivno, meni se zdi zakon če v kakem filmu kdo opleta z iPhone in Apple računalniki, ker so meni zlo všeč, nekomu ku pa niso ali celo podjetje samo prezirajo zna biti izjemno nadležno.

Jaz najraje ne bi plačeval SLO progrmov ker je sam sranje na njih, prav žal mi je dajati 12 eur na mesec za programe, ki jih nikoli ne gledam.

Tko ali pa tako vedno majn gledam TV (razen discovery, MTV) , ker je spored skoraj vedno samo sranje, da sploh ne začnem o reklamah in tistih fake ljudeh.

Andrej je 28.8.2009 ob 11:08 napisal/a: 5.

Pa ne mi reči, da tisto nalepko dejansko upoštevajo? :)

JureG je 01.9.2009 ob 15:09 napisal/a: 6.

Ja, v velikih primerih jo, nič več ne dobivam tistga bednega Žurnala, ki g anikoli nisem bral in goro reklam za Tuš, Mercator itd,.

Ko pridem po 2 tednih u lj ne visi polno reklam iz nabiralnika, da jih komaj povlečem, samo računi :( .

Nena je 25.10.2009 ob 21:10 napisal/a: 7.

Reklame namensko uporabljajo, da pobebavljajo ljudi. Kot posameznik se ne da vplivati, lahko pa vsak naredi nekaj za sebe: dosledno zniža zvok in gleda stran v času reklam. Kdor se ceni, bo delal tako.
Btw, to je prva internetna stran, ki mi je tako všeč, da se javljam…lepo, kar tako naprej. :-)

Andrej je 26.10.2009 ob 16:10 napisal/a: 8.

Me veseli, da ti je všeč :)

Glede zvoka: doma to že gre, v kinu pa žal ne :(. Govorim o trailerjih pred pričetkom filma, ki so popolnoma nepotrebni. Doma pa ponavadi grem reklamami kaj popit, pojest ali pa na WC.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: