Blog Bukvarna Eoin Colfer

Eoin Colfer

Eoin Colfer se je rodil 14.5.1965 v Wexfordu na Irskem. Znan je po seriji knjižnih uspešnic Artemis Fowl, uspeh pa so požele tudi njegove druge knjige. Tematika knjig je primerna za mlajše bralce, več o njem pa izveste na njegovi spletni strani.

Serija Artemis Fowl

Artemis Fowl je izjemno pameten dvanajstletni fant. Kot že njegov priimek pove, se njegova družina ukvarja z nečednimi posli. Nekega dne izgine njegov oče in takrat Artemis, trdno odločen da bo povrnil slavo Fowlov, skuje premeten načrt kako priti do denarja. S svojo izjemno inteligenco mu uspe vzpostaviti stik z vilami, ki živijo globoko v podzemlju. Žal pa se načrt kmalu zaplete, saj vile niso pripravljene sodelovati. Skozi serijo knjig, se med Artemisom Fowlom, njegovim ogromnim telesnim stražarjem in nekaterimi pripadniki vil, razvijejo prav posebni odnosi in Artemisova osebnost se prične spreminjati.

V knjigah ne manjka fantazije, tehnike in humorja.

Seznam želja (The Wish List)

Najstnika Meg in Belch v neuspešnem poskusu ropa starca imenovanega Lowrie pristaneta v onostranstvu. Medtem, ko pokvarjeni Belch združen skupaj s svojim pitbulom Raptorjem, pristane v peklu, uspe Meg začasno odložiti svojo usodo. Uspe se ji vrniti v tostranstvo, kjer naj bi kot dobri duh pomagala staremu Lowrieju izpolniti seznam, ki ga je napravil. Seznam želja. Ampak to ne bo tako enostavno, Lucifer ima namreč svoje načrte.

Napeta knjiga polna humorja

Rešitelji (The Supernaturalist)

Mesto prihodnosti: Satelitsko velemesto. Mesto, kjer otroci brez t.i. sponzorjev pristanejo v sirotišnicah, kjer nad njimi izvajajo eksperimente. Nekega dne se za štirinajstletnega Kozmota Griča vse spremeni, saj mu uspe pobegniti. Sreča poulično tolpo otrok, ki se borijo proti skrivnostnim modrim bitjem, ki naj bi srkala življenjsko energijo. Jih bodo uspeli premagati?

V knjigi mrgoli odštekanih futurističnih izumov. Vsekakor zanimiva. Primernejša za bralce, ki so starejši od ljubiteljev serije Artemis Fowl.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: