Blog Razmišljanja McDonaldsova kontrola kvalitete

McDonaldsova kontrola kvalitete

Danes me je spet zbodla v oči reklama, da pri McDonaldsu vsak krompirček preverijo kar 45x. Me zanima kaj vse preverjajo, da so prišli do te številke. Če preverjajo recimo le zunanji izgled, potem je dejstvo, da krompirček pregledajo 45x, zelo zaskrbljujoče. To pomeni, da je 45 možnosti, da se med obdelavo krompirčka nekaj zalomi.

Bolj se mi pa zdi, da je to vse skupaj eno veliko pretiravanje, da bi pokazali koliko dajo na kvaliteto. Najbrž pa se ne zavedajo, da je izjemno pomembna zadnja stopnja, cvrtje. Če je tu olje recimo zanič ali pa krompirček pade po tleh, jim tudi 45-kratno pregledovanje pred to stopnjo ne bo pomagalo :)

Komentarji obiskovalcev3 komentarjev, dodajte svojega

Simon je 23.10.2008 ob 16:10 napisal/a: 1.

Če šteješ od kontrole rasti, izgleda ob kopanju, kontrole ob transportu, skladiščenju, rezanju, pred-med-po cvrtju… se jih takoj nabere 45. Ampak če bi sešteli kontrolne točke drugih restavracij za pripravo pomfrija bi prišli tudi do podobne številke. Tako da ne nekaj nadpovprečno preverjajo krompirčka, samo so pa edini, ki so izrabili to številko za reklamo.

Drugače pa niti ne dvomim v kvaliteto McDonaldsovih izdelkov – tudi nimam kakšnih slabih izkušenj… morda edino v kakšni zakotni restavraciji dobiš že hladno hrano – to pa močno pokvari okus. Kolikor jaz vem, ima McDonalds zelo stroga pravila (čiščeneje, skladiščenje, menjava olja…), ki jih da svojim franšizam in jih tudi sami, poleg raznih inšpekcij, kontrolirajo.
V splošnem pa nisem navdušen nad McDonldsom, razen če si kje v tujini in zaupaš restavraciji, ki ti je že znana (povsod ista hrana za podobno ceno).

Andrej je 23.10.2008 ob 20:10 napisal/a: 2.

Ja se strinjam. Tista preverjanja, ki si jih naštel so se mi zdela samoumevna, zato jih nisem vključil v moj pregled, ampak sem obdelal le pot od krompirja, ki se pobere v skladišču in vrže na tekoči trak do ust kupca.

Glede kvalitete pa pri mcdonaldsu tudi kdaj pa kdaj vsekajo mimo. Tule očitno ni bilo 45-kratnega preverjanja :D : http://www.zurnal24.si/Solata-s-scurkom-ali-brez/novice/slovenija/73378

duke nukem boy je 22.12.2008 ob 16:12 napisal/a: 3.

men je duke nukem igra ful kul kr je 3d !! pa tistmu ku ni se nej posirje !! :D

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: