Blog Kritike Zastarel sistem na AP Ljubljana

Zastarel sistem na AP Ljubljana

Če sem prejšnjič negodoval čez zastarel sistem študentske prehrane, bom pa danes čez Avtobusno postajo Ljubljana in njihov sistem izdajanja vozovnic.

Sem eden izmed nesrečnikov, ki morajo prestopiti v Dravogradu. Pogosto se mi namreč zgodi, da moram na vozovnico čakati tudi po pet minut ali več. Nekomu se bo zdelo malo, vendar je tistih pet minut kar problematičnih. Avtobus na katerega grem, je namreč skoraj vedno razprodan in če v tistih petih minutah kdo dobi karto, ostanem sam brez.

Prodajalec/prodajalka se pogosto muči in vtipkava podatke po več desetkrat, a sistem enostavno ne prime. Mogoče je preobremenjen, mogoče je enostavno tako hroščat. Vsekakor se za postajo, kjer se dnevno izmenja toliko potnikov, take zakasnitve enostavno ne spodobijo.

Še večja kriza je, da prestop Dravograd-Radlje pogosto ni vpisan v sistem. Ne vem zakaj se to sploh zgodi (morda sistem kot prestop upošteva le direktne prestope, jaz pa moram čakati 10-20 minut), ampak ne dvomim, da bi to lahko preprosto rešili. Tako pogosto ostanem samo s karto do Dravograda in upam, da bo šofer upošteval prodajalčev stavek: “Važna je le cena!”

Njihova spletna stran je sicer dokaj dobra, vendar v Operi (vsaj kolikor sem jo jaz obiskoval s tem brskalnikom) ne dela kot bi mogla – voznih redov ne moreš videti pa pika. Dobro, to je sicer postranska stvar, me pa moti, da stran ne zna prikazati število prostih mest na avtobusu.

Glede na to, da še tisti sistem na postaji tega včasih ne ve in morajo prodajalci klicati nekam, da to izvejo, zadevo nekako razumem. Za preverbo te informacije morate poklicati klicni center, ki pa še zdaleč ni zastonj, ampak stane 0,78 EUR/min. Niti ne morete na hitro preveriti cene vozovnice, saj sistem od vas zahteva registracijo.

Zelo me zanima, če bodo kdaj sistem preuredili…

Komentarji obiskovalcev15 komentarjev, dodajte svojega

ansaj je 27.4.2008 ob 13:04 napisal/a: 1.

jaz mislim,da maš ti en sam problem in to si TIIII
vedno najdeš neke nebuloze, ki ti grenijo življenje.Mogoče ti nagajajo hormoni pa jih ne znaš absorbirati drugače.Dej fant začni živet predvsem pa stopi pred ogledalo in udari en močen monolog o tvoji lastnih nepopolnostih.Glede na to ,da srečuješ same “nepimerne ,nesposobne budale”verjetno to odraža tvojo zrcalno sliko.
Zaradi takih kot si ti svet ne more biti lepši.

gal je 27.4.2008 ob 14:04 napisal/a: 2.

Ja bogi revež 5 minut moreš čakat, ma zresen se mal in se ozri okoli sebe.Ljudje na bankah čakajo da dvignejo svoj denar tudi po pol ure pa nič ne pizdakajo ker vejo da ne gre hitreje in da bodo za vsako napako ki jo bodo naredile gospe za okenčkom, morale same plačat!To pa da je tvoj dragi bus polen ob petkih pa ni krivda ap ljubljana.Obrni se malo na prevoznika KORATUR ki vam organizira te prevoze po tako nizkih cenah in vprašaj zakaj ni več busov za tvoj ljubi Dravograd.Mislim da ti bodo odgovorili da ni busov več zato ker so mala firma in imajo samo toliko avtobusov.Sedež na busu pa si lahko rezerviraš že en mesec v naprej zafrustriranec.To pa da bi ti rad videl koliko je še prostih sedežev na busu te pa nič ne briga zato ker nebi razumel kaj oznnake pomenijo in tudi blagajniki so tako hitri da lahko če jih dela pet v tem času ko ti še enkrat pogledaš proda pol busa.In še nekaj ko blagajnik kliče nekam kliče v prometno da vpraša če bo šofer dal še kak sedež oz. če lahko za en del poti za katro na tem busi niso prodane vse karte odstopi, te karte recimo za tvoj Dravograd.Dej človek mal se zamisli ker če so ti do zaj vsi ves k riti nosili verjemi da realnem svetu ni tako in da tvojih izgublenih 5 minut ni nič v primerjavi s celim življenjem ki te še čaka.včasi se prav čudim današnjim študentom, ne vsem da ne bo pomot, kako so sploh prišli do tu kjer so sedaj. Tudi sama sem študentka in vem da študentsko živlenje ni lahko, saj sem sama odšla od doma po srednji šoli si poiskala službo in lepo študirala, ne pa jamrala da moram čakat 5 minut na karto kot nakateri mamini sinčki.

ansaj je 27.4.2008 ob 14:04 napisal/a: 3.

Gal ,moram reči da tale naš Andrejček verjetno res še nikoli ni bil prisiljen zaslužiti svoj euro in res verjetno na njegovem “strpnem obrazku “ni bilo videti kapljice potu ,razen morda od besa ,gneva ali nestrpnosti.

Mala je 27.4.2008 ob 14:04 napisal/a: 4.

Mislim, da ni potrebe za tak napad. Se strinjam z Andrejem, da bi prestopi lahko bili vpisani v sistem.
Nekateri pač malo več razmišljajo in jih kdaj tudi kaj zmoti, ali pa dobijo idejo, kako bi kakšno stvar lahko izboljšali. :)
Če pa ljudje na banki po pol ure čakajo, da dvignejo denar, je pa to njihov problem…obstajajo bankomati. Vem pa, da je po večje zneske potrebno iti na banko.

Andrej je 27.4.2008 ob 16:04 napisal/a: 5.

Ok, ok, ok… ne gre mi v glavo čemu taki napadi, ampak gremo po vrsti:

Najprej se mi zdi to, da sta se tako gal kot ansaj vpisala pod istim IPjem, smešno. Mislim tale navzkrižni ogenj je neka velika šala, ki se ji lahko le smejim, saj je le navidezen. Lahko bi zadevo izbrisal, ampak potem bi drugi obiskovalci ne vedeli kako se znajo nekateri osmešiti :)

gal oz ansaj
Glede na to ,da srečuješ same “nepimerne ,nesposobne budale” verjetno to odraža tvojo zrcalno sliko.

Zanimivo. Jaz iz mojega posta nikakor ne uspem izluščiti kje bi stal kak tekst, ki bi omenjal “nepimerne ,nesposobne budale”. Glede tega sistema na postaji: v prostem času programiram in vem kaj se da narediti…

Ja bogi revež 5 minut moreš čakat, ma zresen se mal in se ozri okoli sebe

Najbrž se ti še ni nikoli zgodilo, da je nekdo ob sosednjem okencu dobil karto ravno zato ker moraš čakati 5 minut. In lej ga zlomka, ZADNJO KARTO – kar pomeni, da sem ostal brez, čeprav sem bil prej tam in logično sem čakal še eno uro in pol na naslednji avtobus.

To pa da je tvoj dragi bus polen ob petkih pa ni krivda ap ljubljana

Ni poln le ob petkih, ampak dokaj pogosto. Spet ne vidim kje sem napisal, da je to krivda postaje…

zakaj ni več busov za tvoj ljubi Dravograd

Do Dravograda ne čutim prav nobene afinitete, saj sem doma par 10km vstran.

To pa da bi ti rad videl koliko je še prostih sedežev na busu te pa nič ne briga zato ker nebi razumel kaj oznnake pomenijo

Kako da ne? Prostih: 30/50 mest. Ali je tako težko? Kaj je tu za razumeti?

blagajniki so tako hitri da lahko če jih dela pet v tem času ko ti še enkrat pogledaš proda pol busa

Me ne zanima. Če je prostih še 20 sedežev vem, da bom v času ko bom prišel do postaje karto dobil, če so prosti le še 3, se niti ne bom trudil in zapravljal žetonov.

moram reči da tale naš Andrejček verjetno res še nikoli ni bil prisiljen zaslužiti svoj euro in res verjetno na njegovem “strpnem obrazku “ni bilo videti kapljice potu ,razen morda od besa ,gneva ali nestrpnosti.

Živim na kmetiji in verjemi mi, da sem švical večkrat in bolj v enem tednu kot pa si ti v svojem življenju.

Oprosti, ampak izpadeš smešno. Navajaš neke obtožbe brez neke podlage in se smešiš. Pika na I pa je objavljanje iz istega IPja. Ne vem čemu ti je bilo potrebno pasti v ta sramoten položaj.

Sploh ne dvomim, da je to tvoj zadnji odgovor v tej temi, saj ponavadi ljudje, ki brezveze kritizirajo, obmolknejo in se zamislijo, ko vidijo, da so nekomu v resnici napravili krivico. Niti ne pričakujem opravičila, srčno upam pa da te peče vest vsakič ko pomisliš na AP Ljubljana in to objavo.

gal je 27.4.2008 ob 21:04 napisal/a: 6.

No da ti jaz zdaj nekaj pojasnim.Pod gal sem se vpisana in odala svoj komentar samo enkrat in to pod tem geslo. A ni to hudo da ne moreš sprejeti kritike in si domišlajš stvari.Se vidi da si še mlad in da se moraš še veliko naučiti o življenju.Mislim da ti ni nihče napravil nobene krivice s tem ko so komentirali tvoje izjave, in kolikor jaz vem ima vsakdo pravico povedati svoje mnenje.

Andrej je 27.4.2008 ob 21:04 napisal/a: 7.

LOL :D

Mislim da ti ni nihče napravil nobene krivice s tem ko so komentirali tvoje izjave

Seveda ne, ampak komentirali smo le trije, da ne bo pomote. Ti, Mala in jaz. Čemu ti je treba nastopati pod različnimi psevdonimi? Vsekakor je dejstvo, da so bila vsa sporočila poslana iz istega računalnika. Lahko dokažem brez težav (Internet Explorer 6.0, Windows 2000)

Zakaj tvoj ip kaže na IP naslove v lasti AP Ljubljana? Če si razjezen delavec/delavka ne razumem zakaj si se spravil/a name, saj sem napisal, da je zanič sistem (računalniki, vnos podatkov, odzivni čas), nikjer nisem napisal kaj čez zaposlene.

Če nisi tisti/a, ki je sistem postavila, mi sploh ni jasno, kako jim lahko ščitiš hrbet? Videl sem koliko živcev prodajalcem vedno požre nakup takih vozovnic in verjemi mi, da sem ravno zaradi tega napisal ta prispevek!

Verjetno zaman pričakujem opravičilo?

gal je 28.4.2008 ob 13:04 napisal/a: 8.

No da še zadnjič komentiram ker se mi ne da več. Sporočila niso z istega računalnika ker če si mal pomislu ima lahko več računalniku isti IP naslov a ne,in če se mal ozreš po postaji boš videl da na ap obstaja internet kotiček in vsakič ko grem mimo v zmajčkov butik po sladico vzamem še 10 minut interneta mal pogledam novosti in tako naprej…No a ti je zdaj jasno, je pa res da poznam dekleta z ap ker sem redna stranka. Glede na to da se ne mislim več ukvarjat s teboj bi ti rada samo povedala da mislim da si človek ki se spravlja na vsakogar in na vse kar ni po tvoji meri, oz ko sem prebrala vse tvoje kritike na tej strani sem spoznala da moraš imeti nek kompleks samovšečnosti saj spluvaš vse kar ti pride na pot, ne glede če so to blagajniki v sparu ki imajo reveži že tako dosti pritiska z strani nadrejenih in ne rabijo še nekoga kot si ti da pluva po njih,ali bedaki na internet.
lep pozdrav in velko uspeha ti želim še naprej ne glede kaj boš počel v življenju.
gal

Andrej je 28.4.2008 ob 16:04 napisal/a: 9.

mislim da si človek ki se spravlja na vsakogar in na vse kar ni po tvoji meri

Tole seveda ni res. V kategoriji kritike se je v pozor treh letih in še par mesecih odkar obstaja blog nabralo le siromašnih 31 objav. Na oko 10 na leto. Zdaj pa mi ti povej koliko takih člankov kot so moji ti spljuvaš na leto? Kolikokrat se razjeziš na nekoga, ki ti je recimo za stvar vredno par centov pred nos potisnil 20€ bankovec? Kolikokrat se obregneš čez koga, ki dela nered na postaji? A je to kaj boljše? Raje nehajva, ker nima smisla.

Rad imam kritike, ker potem vem, kaj moram spremeniti, ampak tile komentarji so pa bili eno veliko pretiravanje.

Pa brez zamere. Lep pozdrav tudi tebi in veliko uspehov še naprej.

Jaka je 29.4.2008 ob 08:04 napisal/a: 10.

Ah ljudje, ko bi nekateri malo bolje prebrali in malo bolje pomislili in se ne zapičili le v čakanje na karto, posledico problema.

Andrej je izpostavil problematiko informacijskega sistema na AP Ljubljana, ki ne deluje kot bi moral. Posledično prihaja do problemov, ki jih ne bi smelo biti. Posledica teh problemov pa je nepotrebno čakanje na karto, ki je lahko usodno.

Takšni izpadi lepo pokažejo, da nekateri nimate pojma o napisani stvari, saj se obešate na stvari, ki so pri vsem tem najmanj pomembne.

persson je 29.4.2008 ob 11:04 napisal/a: 11.

Tudi mene nervira brezvezno čakanje, ki bi e ga dalo odpraviti, če bi nekateri imeli voljo.
Seveda za to ni kriva blagajničarka, ampak njeni nadrejeni in pa tisti, ki so postavljali tak beden sistem.

Glede bednih komentarjev pa samo tole: Vsak ima pravico napisati kar želi, če s tem ne žali oziroma omejuje drugega. Moje mnenje je, da Andrej v postu ni prestopil te meje, kar pa za nekatere druge ne bi upal trditi. Sicer pa, svoboda govora je zakon!

Simon je 07.5.2008 ob 18:05 napisal/a: 12.

No jaz sem imel ravno ta ponedeljek tudi zanimivo izkušnjo na AP Ljubljana. Odprte so bile vsaj štri blagajne, ampak se ni vrsta premikala nikamor – zaradi mesečnih. Čudno mi je, ali ne bi mogli ene blagajne odpret samo za navadne potnike in na ostalih prodajat mesečne (ali jo imajo, pa je nisem opazil). No, čakal sem 20 minut, obupal ker so zaprli blagajno kjer sem stal in nas preusmerili na drugo blagajno, tako da je bila vrsta še enkrat daljša… kaj hočeš človek pri zdravi pameti drugega, kot da greš raje na kavo in vozovnico kupiš na avtobusu. :)

Mimigrede, moja teorija je, da prideš v istem času ali celo prej in za isto ceno do Radelj z vlakom preko Maribora, kot preko Dravograda… se sliši malo nelogično, da se pelješ dol in gor nazaj, ampak si skoraj bolj spočit, prej doma, pa v ceni tudi nisem opazil neke razlike. Tako za razmislek…

Andrej je 07.5.2008 ob 19:05 napisal/a: 13.

V bistvu je fora v tem, da imam za avtobus karto in plačujem ceneje, poleg tega pa sem še član Kluba Koroških Študentov in dobim 4 kupone na mesec, ki mi še dodatno znižajo ceno. Časovno? Hm. Bom vsekakor preveril kako je s tem. Niti nisem pomislil na kaj takega.

VSEVED je 16.5.2008 ob 11:05 napisal/a: 14.

v času mesečnih imajo na avtobusni postaji hitro blagajno št.2,kjer se prodajajo le žetoni in avzobusne karte.
lp

Simon je 01.6.2008 ob 18:06 napisal/a: 15.

Bom pogledal za drugič, kje je ta blagajna 2. Če je iz smeri vhoda, kjer stojijo avtobusi, potem takrat ravno tista ni delala… če je iz druge smeri, pa se bi mogel zriniti skozi množico, da bi prišel do tja… pa tudi pisalo ni nič.
Vsekakor bom pogledal za drugič, pa upam, da ta hitra blagajna res obstaja.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: