Blog Nostalgija 50-letnica Lego kock

50-letnica Lego kock

Danes je 50-letnica ene izmed najpopularnejših igrač sploh – Lego kock. Z njimi sem se prvič srečal v rani mladosti, ko sem obiskoval otroški vrtec. Pa ne da bi jih imeli tam (koščki so bili premajhni in so predstavljali preveliko nevarnost, zato smo imeli take bolj orjaške kocke, ki pa definitivno niso bile Lego), v vrtec so jih prinesli drugi.

Ne spomnim se kdaj sem dobil svoj lastni set Lego kock. Bilo je enkrat za rojstni dan, letnice ne vem. Osnovna ideja seta je bila hiša, vendar sem jo z malim milijonom idej pretvoril v vse mogoče – od zapletenih labirintov, do vozil (žal brez koles, namesto njih sem uporabljal sanke), ki so v večini primerov predstavljala zračna plovila (helikopterje in letala).

Kocke sem varoval kot bi imel zlato in čeprav sem bil pri drugih stvareh radodaren, sem kocke bil le s težavo pripravljen deliti. Spremljale so me do srednje šole (čeprav so se s pojavom računalnika skoraj popolnoma umaknile iz mojega življenja) , ko so nenadoma skrivnostno izginile. Bedno :(

Po nekem srečnem naključju sem jih pred nedolgo časa zadel. Nagrado je podelila revija Joker. Močno sem se jih razveselil, vendar enostavno nisem bil več v formi kot včasih in enostavno nisem več imel idej. Kljub temu mi je uspelo iz originalne ideje Darth Waderjevega FighterJeta narediti lušten helikopter:

lego-helikopter1
lego-helikopter2
lego-helikopter3
lego-helikopter4
lego-helikopter5

Mogoče pa si kdaj vzamem čas in naredim še kaj. Lego kockam pa vse najboljše ;)

Komentarji obiskovalcev4 komentarjev, dodajte svojega

Jaka je 29.1.2008 ob 21:01 napisal/a: 1.

Legice ja, to so bili časi. Se mi zdi, da je to ena izmed najboljših “fantovskih” igrač, pa ne te sedaj, ampak tiste 15 let nazaj. So bile bolj generične kot to danes. Z malo domišljije si res lahko marsikaj usvaril. :)

Andrej je 30.1.2008 ob 08:01 napisal/a: 2.

Ja, današnje legice so preveč specializirane. Veliko delov je že prednarejenih. To mi ni tako všeč.

lolek je 04.8.2008 ob 20:08 napisal/a: 3.

ja ben ki češ lego podjrjo rekorde tut če moj tata govori d so z dojenčke xD

Andrej je 27.8.2008 ob 18:08 napisal/a: 4.

To je verjetno zato, ker bi se rad igral z njimi pa se zanj ne spodobi. Reči mu, da za legote ni starostne omejitve. Prepričan sem, da bom čez 20 let še vedno z veseljem naredil kaj iz legic, če bodo le še obstajale.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: