Blog Ročne spretnosti Pomoč pri porodu

Pomoč pri porodu

Danes sem moral opraviti za marsikoga prav nenavadno opravilo in sicer sem moral pomagati pri telitvi. Ena izmed naših krav je namreč povrgla mlado teličko. Zgledalo je, da bo se zgodilo kar na pašniku, a ker je kmalu zatem, ko se je vlegla, spet vstala, sva vse krave z očetom gnala domov v hlev. Tam smo ji s pomočjo soseda pomagali pri telitvi. Vse je potekalo hitro in brez zapletov, tako da se ni dolgo mučila.

Telička
Teličko sem slikal 10 minut po telitvi in je bila še cela umazana od sluzi in krvi.

Mogoče bo kdo povprašal kako sem ji pa dal ime in tako naprej, a naj ga razočaram. Dokler se ne ve ali bo tele ostalo pri kmetiji, ne bo imelo imena. Enostavno nesmiselno se je navezovati na živali, ki bodo po možnosti kmalu prodane naprej.

Komentarji obiskovalcev4 komentarjev, dodajte svojega

persson je 03.7.2007 ob 19:07 napisal/a: 1.

Iiiiiiiiiiiiii kak fajn. Sprašujem se, kako to, da nisi šel študirat veterine? A imate veliko kmetijo?

Andrej je 03.7.2007 ob 20:07 napisal/a: 2.

Po pravici ti bom povedal, da sem tam od malih nog pa nekje do drugega letnika gimnazije sanjal o tem, da bi bil veterinar. Mogoče se mi je priskutila količina snovi pri biologiji :), mogoče to, da je treba kako žival tudi usmrtiti, mogoče to, da pride veterinar v stik s trpečimi živalmi (kar mi je vedno znova hudo gledati) ali kaj podobnega, v glavnem kemija me je povlekla na svojo stran :). Zadnjič ko sem bil v živalskem vrtu (kar sem spet pozabil objaviti :) sem bil spet navdušen nad veterino in sem potem ves čas jamral zakaj sploh študiram kemijo. Nikoli ne vem kam me bo po končanem študiju povleklo. Morda bom pa kombiniral kemijo in biologijo in se usmeril v biokemijo… Ne vem še :)
Kmetija je pa drugače tam nekje 16 hektarjev velika (se mi vsaj zdi).

persson je 03.7.2007 ob 23:07 napisal/a: 3.

Aha, no moj bratranec končuje študij veterine, pa vem, da zna bit tudi kar naporno. Sicer pa nikoli ne ve človek kaj bo delal čez nekaj let. Včasih se masrikaj zelo spremeni…

ria je 04.7.2007 ob 18:07 napisal/a: 4.

yooow kk je lušna

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: