Blog Ročne spretnosti Pixel art

Pixel art

Zadnje čase se veliko ukvarjam z novo strastjo, ki mi jo je približala računalniška revija Joker. Blagor vam Jokerjevci, že toliko časa izmetujete najbolj zabavno in carsko revijo daleč naokoli, ki ima povsem samosvoj slog pisanja in risanja :-)

Btw: Ko sem prvič kupil Joker sem se začudil zakaj za vraga sem si kupil hrvaško revijo ;-), a ščasoma sem se navadil na besede ščiš miš in apn, ki so mi zlezle pod kožo. Ampak o Jokerju kdaj drugič.

Tematika te objave je pixel art, ki ga ustvarjamo s programi za rastrsko obdelavo slik (Slikar, Paint Shop itd.). Fora je v tem, da vse kvadratke rišemo izključno s tremi orodji: svinčnik, polnilnik barve in risalnik črt. Vse ostalo so prenapredna orodja. Pri delu uporabljamo par barv. Jaz recimo izbiram barve iz varne palete velikosti 256 barv.

Verjemite mi, pixel art je lahko mega zabaven (kot recimo zbiranje znamk). Poleg 2D sličic, lahko ustvarite tudi prave 3D mojstrovine. Za več trikov in informacij si nabavite 143 številko farbovitega magazina (Jokerja) ali pa oddeskajte na stran http://www.joker.si/!

Za pokušino pa še mojih nekaj slik:

Jaz v pixelartu
Jaz v pixelartu
Moj računalnik
To pa moj računalnik: najbolj sem ponosen na uspelo ohišje in zvočnike

Priporočam vam, da si sliko shranite na disk in jo povečate s programom na kakih 400 %, da opazite večje podrobnosti …

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

Dr. K je 11.7.2005 ob 10:07 napisal/a: 1.

To smo imeli v prejsnjem stoletju na Commodorju 64. :D

Andrej je 11.7.2005 ob 13:07 napisal/a: 2.

A ni kul? Meni je zakon. Delam na spletni strani, ki bo narejena samo iz pixel arta :-)

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: