Risanje logotipa za spletišče

Logotip je najprej nastajal nepovezano, imel sem namreč idejo, da bi v osmih sličicah predstavil glavne vsebine spletišča:

Risanje logotipa - slika 1
Risanje logotipa - slika 2

Razmišljal sem o uporabi naslednjih koordinatnih sistemov in izbral drugega.

Risanje logotipa - koordinatni sistem 1
Risanje logotipa - koordinatni sistem 1 - senca
Risanje logotipa - koordinatni sistem 2
Risanje logotipa - koordinatni sistem 2 - senca
Risanje logotipa - koordinatni sistem 3
Risanje logotipa - koordinatni sistem 3 - senca

Nato so mi na 3Delavnici svetovali naj raje nadaljujem prvo sličico na kateri je Gordon Freeman. Zakaj pa ne. Odločil sem se obdržati koordinatni sistem in nadaljevati sliko:

Risanje logotipa - slika 3
Risanje logotipa - slika 4

Zmaj mi je bil seveda kul in škoda mi je bilo, da bi ga zavrgel, zato sem se odločil, da v sliko vnesem malo fantazije. Predstavljajte si kaj vse se lahko dogaja v takšnem kompleksu kot je Black Mesa, za nekatere prostore verjetno še lastniki sami ne vedo. Torej pa naj bo svetišče in ker je bil tam ravno zmaj, sem imel idejo, da bi zmaj prišel iz kakega portala, kjer je drugih pošasti še obilo:

Risanje logotipa - slika 5
Risanje logotipa - slika 6

Nato sem imel idejo, da bi ga krotil kak strašen čarovnik (Gandalfar iz Gospodarja prstanov) ali kak drugi podoben. Na sliko pa sem hkrati dodal tudi Barneya (varnostnika) iz Half-Life kako veselo poka zombija. Dodal sem še sveče in omaro s knjigami in predmeti:

Risanje logotipa - slika 7

Nato je sledila stopnja, kjer sem dopolnil stene, dodal okostnjaka, ki drži knjigo, pentagram in "železno devico" ali kakorkoli se že imenuje tista mučilna naprava. Tla sem kvadratiziral sivo-belo, da bi bila bolj zanimiva:

Risanje logotipa - slika 8

Pod Gordonom bi lahko bila tudi kanalizacija z radioaktivnimi odpadki, v Half-Life se tega vidi na tone in zato sem jo dorisal. Dodal sem še mutiranega krokodila (dober izgovor, če ne znaš kaj narisati). Sive stene so mi bile premonotone, zato sem jih olepšal:

Risanje logotipa - slika 9

Kmalu sem imel idejo, da bi lahko dodal še enega junaka. Seveda Duke Nukuma, ki ga pomni večina starejših igrarjev streljačin. Dodal sem še lestev in omarico za elektriko, da bi bilo podzemlje zanimivejše:

Risanje logotipa - slika 10

Dodal sem še napis in prezračevalni jašek, da bi bila prostora bolje povezana. Logotip je zrasel za 30 pixlov v višino. Uporabil sem pisavo, ki sem si jo sproti izmišljeval. V pripravi je bila vzporedno še črna verzija, ki pa jo bom tu izpustil:

Risanje logotipa - slika 11

Napis je zakrival preveč pixelarta, zato sem pripravil dve verziji od katerih sem kasneje izbral prvo, saj se je najlepše videla. Napravil sem še nekaj majčkenih modifikacij, ki jih bo opazilo le izurjeno oko ;):

Risanje logotipa - slika 12
Risanje logotipa - slika 13

Sledili so trije predlogi napisa. Belega sem napravil prozornejšega, drugi je bil siv gradient in tretji ZX style. Gradient sem kasneje tudi obdržal (saj je vanj šlo tudi največ dela :P):

Risanje logotipa - slika 14
Risanje logotipa - slika 15
Risanje logotipa - slika 16

Po predlogu sem tla napravil raje lesena, okostnjaka zavrgel in namesto njega napravil luknjo kjer domuje zlobna pošast in stene obarval črno oz. rdeče:

Risanje logotipa - slika 17
Risanje logotipa - slika 18

Končno sem pogruntal kar so mi že ves čas pravili in napravil boljši prehod med scenami, ter na skrivno mesto dodal moj podpis :P:

Risanje logotipa - slika 19

Vse skupaj sem še izboljšal, zavil v celofan, pogrel na kaminu in poslal po pošti v Avstralijo :P:

Risanje logotipa - slika 20

Januarja 2008 sem razširil logotip na 1024 slikovnih točk:

Risanje logotipa - slika 21

Januarja 2015 pa sem logotip še dodatno razširil in ga mestoma močno izboljšal. Sedaj ni več v obliki GIF, temveč v odprti vrsti PNG:

Risanje logotipa - slika 22

To je končna različica logotipa. Vam je všeč?


Zadnja sprememba: | Deli na: