Sven Co-op za Half-Life 1

Sven Co-op je ena izmed najzanimivejših modifikacij za igro Half-Life. Ne gre za enoigralsko modifikacijo, temveč kot že ime pove, temelji na kooperativnem igranju. Igralci morajo združiti moči in skupaj reševati uganke.

Igranje

Za samotarje ta modifikacija ni, saj je večina map narejenih tako, da morajo igralci tesno sodelovati. Recimo obstajajo primeri, ko mora en igralec počepniti, da lahko drug skoči nanj. Nato drugi skoči in prvi vstane. Šele takrat lahko drugi igralec preskoči oviro. Vsekakor zanimiv princip. Ponekod obstajajo tudi uganke, ki zahtevajo, da morajo igralci nek gumb pritisniti istočasno. To je pravo sodelovanje.

Mape so časovno omejene ponavadi od 100 do 120 minut. Časa je ponavadi več kot dovolj, ampak preveč obirati se pa tudi ni pametno.

Niso pa le zanimive mape (teh je mimogrede zagotovo več kot 500!) tiste, ki napravijo igro uživantsko za igranje. Tu so tudi nova orožja, novi pomočniki in novi sovražniki. Umetno pamet so pošteno izboljšali, jo postavili na taktične lokacije in rambovski pristopi, bodo skoraj vedno končali klavrno (razen seveda, če ste Chuck Norris :)

Običajnim sovragom tako ob boku stojijo novi, pogosto "nabildani" z življenjem in smrtonosnimi orožji. Sposobnosti nekaterih so šokantne. Tako recimo Alien Slaves oživljajo svoje pobite "rojake" in situacija zna hitro postati kompleksna. Baje je to bilo že načrtovano v izvirni igri Half-Life, vendar so to izpustili (škoda). Nadležnim Female Assassinom so se pridružili Male Assassini, ki so rahlo počasnejši, ampak imajo več oklepa. Zombiji so dobili več inačic, od hitrejših do močnejših oziroma tistih, ki imajo obojega dosti. In še bi lahko naštevali. Pustite se presenetiti.

Tudi pomočnikov je obilo. Nekateri vas pozdravijo (ne pozabite si nastaviti tipk preden pričnete z igro!), drugi pomagajo udrihati po sovragih. Ali je neko bitje na mapi prijazno ali sovražno, ločite po barvi. Rdeči so sovražniki, zeleni prijatelji.

Kot je že omenjeno, so dodana tudi nova orožja, nekatera stara pa so modificirana. Tako recimo ne gre streljati z šibrovko, medtem ko jo ponovno polnite. Slaba novica za tistega, ki mu zmanjka nabojev sredi horde zombijev. Vsi pa dobijo tudi lasten paket prve pomoči, ki pa lahko služi le za zdravljenje drugih. Ob tem se sicer tudi vam rahlo povečujejo življenjske točke, ampak le minimalno. Paket se sam sproti napolni (ampak zelo počasi), tako da ga lahko večkrat uporabite.

Piko na i pa da modifikaciji možnost preigravanja originalne igre Half-Life v kooperativnem načinu!

Na voljo pa je tako različica za Steam, kot tudi različica za običajni Half-Life. Različica za Steam naj bi delovala bolje in zanesljiveje, ampak po mojih izkušnjah (igram na originalnem Half-Life) je vseeno.

Zaključek

Skupno bo tako modifikacija poskrbela za kako leto igranja, če seveda niste manijak, ki nabija igre 24 ur na dan :P


Zadnja sprememba: | Deli na:

Povezave