Projekti

Že kmalu po tem, ko sem dobil moj prvi računalnik in dostop do interneta (leta 2001), sem se začel ukvarjati z izdelavo spletišč (eno izmed njih je seveda to, na katerem se nahajate trenutno). Z izpopolnjenim znanjem pa sem ustvaril tudi dva kratka vodnika glede izdelave spletišč. Kasneje sem se poglobil v odprto kodo (ali tudi zaprto) in v želji, da bi razvijalcem nekaj vrnil za njihov trud, tudi začel s prevajanjem programov.

Izdelana spletišča ali pomoč pri vzdrževanju

  • Ubuntu Slovenija
    Spletišče skupnosti slovenskih uporabnikov Ubuntuja. Bistveno sem sodeloval pri razvoju prve strani in foruma, na njem objavljam novice ter pomagam pri vzdrževanju reda na forumu.

Vodniki

  • CSS vodnik, ki sem ga pripravil za spletno stran Praktik.si (stran je mrtva)

Slovenski prevodi

CDBurnerXP

Cd Burner XP Pro

CDBurnerXP je kakovosten in brezplačen program za peko CD/DVD. V rubriki seznam nepogrešljivih brezplačnih programov si lahko ogledate podroben opis programa, tam je tudi povezava za prejem. Na voljo je samo za Windows. Slovenski prevod je uraden.

Predvajalnik glasbe Clementine

Clementine Player

Clementine Player je program za predvajanje glasbe, ki je podoben Winampu, še najbolj pa klasičnemu Amaroku iz projekta KDE. Na voljo je za Windows, Mac OS in Linux. V rubriki seznam nepogrešljivih brezplačnih programov si lahko ogledate podroben opis programa, tam je tudi povezava za prejem. Slovenski prevod je uraden.

Desura

Desura

Desura je odjemalec za nameščanje in kupovanje iger. Poleg celotnih iger, lahko na enostaven način prejemate tudi modifikacije, saj je stran ModDB tesno integrirana. Na voljo je za Windows, Mac OS in Linux. Prejmete ga lahko iz uradne spletne strani. Slovenski prevod ni uraden, je pa na voljo v projektu Desurium. Prevod namestite tako, da arhiv desura_sl.zip razširite v mapo Desura\data\language.

DOSBox Game Launcher

DOSBox Game Launcher

DOSBox Game Launcher (DBGL) je eden izmed redkih vmesnikov za DOSBox, ki je na voljo tako za Windows kot tudi Mac OS in Linux. Za delovanje potrebujete nameščeno Javo, vmesnik je pa precej enostaven, omogoča tudi prenos informacij o igri s spleta ter varnostno kopiranje. Prejmete ga lahko iz uradne spletne strani. Slovenski prevod je uraden.

GameSave Manager

GameSave Manager

GameSave Manager je program za Windows, ki omogoča varnostno kopiranje in obnavljanje shranjenih iger. V rubriki seznam nepogrešljivih brezplačnih programov si lahko ogledate podroben opis programa, tam je tudi povezava za prejem. Slovenski prevod je uraden.

gWakeOnLan

gWakeOnLan

gWakeOnLan je preprost program za Linux, ki omogoča bujenje oddaljenih računalnikov. Je zelo enostaven za uporabo. Izgrajeno različico lahko prejmete iz skladišča ali pa projekt izgradite iz izvorne kode. Slovenski prevod je uraden.

Lux Delux

Lux Delux

Dvojnikov Riska je malo morje, vendar Lux Delux izstopa od ostalih. Narejen je v Javi, kar pa ni ovira, ampak prednost, saj deluje v številnih okoljih: Linux, MacOS X in Windows. Odlikuje ga ogromno število map, vgrajen urejevalnik map, skriptabilna umetna inteligenca in obširno internetno igranje, ki poseduje tudi spletno statistiko. Vgrajen ima priročen klepet in je nasploh zelo zanimiv. Slovenski prevod je uraden.

Pekka Kana 2

Pekka Kana 2

Pekka Kana 2 je prisrčna ploščadna igra, ki jo odlikujeta lepa grafika, odlično napravljene mape (še posebej veliko število njih) in raznoliki nasprotniki. Upravljate petelina, ki zna uporabljati številne predmete in orožja. Slovenski prevod je uraden.

Opera

Opera je revolucionaren brskalnik, ki je populariziral zavihke, hiter zagon, blokiranje pojavnih oken, seje in izbris zasebnih podatkov. Uporablja pogon Presto in je na voljo za več okolij, med drugim tudi za Linux. Oglejte si podstran s navodili kako namestiti slovenski prevod Opere.

SoundKonverter

Sound Konverter

SoundKonverter je program za Linux, ki omogoča zajemanje glasbenih CD-jev oz. prekodiranje obstoječih datotek. Vmesnik je preprost za uporabo, odlikuje ga pa tudi hitrost. Slovenski prevod je uraden.

Thematic

Thematic je tema za Wordpress, ki jo lahko enostavno prilagajte. Podpira vstavke, gradnike in kode po meri, poleg tega pa se dobro razume z iskalniki. Slovenski prevod je uraden.

WooCommerce

WooCommerce je brezplačen vstavek e-trgovine za Wordpress. Je enostavna, a zmogljiva rešitev tako za majhne kot velike trgovine. Zanj so bili spisani številni vstavki, na voljo pa so tudi različne teme. K prevodu sem prispeval popravke približno polovice nizov. Slovenski prevod je uraden.

Launchpad

Launchpad je spletno orodje, ki omogoča enostavno poročanje o hroščih, prevajanje, objavljanje paketov in še marsikaj. Oglejte si moje prevode na njem.


Vam je vsebina všeč? Delite jo na: