Torchlight - ocena

Torchlight je izometrična akcijska igra igranja vlog, ki se odvija v rudnikih in jamah v bližini istoimenskega rudarskega mesta. Rudnina, ki jo kopljejo rudarji, Ember, je zelo dragocena, saj omogoča tako izdelavo kot tudi izboljšavo orodij in orožij, žal pa ima zelo kvarljiv vpliv na vse življenjske oblike. Že prvih nekaj minut po začetku bodo vsi, ki so kadarkoli igrali Diablo II opazili, da je Torchlight skoraj čisti dvojnik omenjenega naslova, zato bo jim hitro postal domač.

Igrate enega izmed treh razredov (bojevnik, strelka, čarodej), z različnimi pristopi k boju in nabori sposobnosti. Bojevnik (Destroyer) je specialist za boje od blizu, domača sta mu tako vihtenje krepela in ščita kot tudi dveh orožij naenkrat. Strelka (Vanquisher) je specializirana za napade od daleč, najbolje se znajde z loki, puškami in pištolami. Čarodej (Alchemist) je mojster čarobnih napadov, na pomoč pa si lahko prikliče tudi druga živa bitja. Vsak izmed razredov ima lestvico sposobnosti, ki jih lahko nadgrajujete preko pridnega zbiranja izkušenjskih točk ali pa višanja vaše slave. Atributi so skupni vsem razredom, poleg moči, spretnosti in mane, lahko nadgradite še zaščito.

Stopenj je v glavnem delu zgodbe 35 in so vsaj delno naključno ustvarjene. Razdeljene so v tematske skupke, v katerih vas napadajo precej raznoliki sovražniki, vsake toliko pa se morate pomeriti tudi s kakšnim trdovratnejšim šefom. Poleg opreme, ki jo odvržejo pošasti, si lahko pri boju in obrambi pomagate tudi s kupljenimi predmeti ali pa obstoječe nadgradite s čarobnim izboljševanjem (Enchant) oz. Emberjem. Tekom igranja lahko najdete tudi čarovnije, ki so neodvisne od lestvice sposobnosti, in jih lahko uporablja katerikoli razred ali pa tudi vaš ljubljenček. Slednji ni le tovorno živinče (ki zna mimogrede samodejno prodati nagrabljene predmete), ampak vam tudi pomaga pri bojih, z ribami, ki jih nalovite, pa ga lahko celo pretvorite v drugo obliko.

Težavnost je za ljubitelje RPG-jev relativno nizka (igral sem na Hard), po stopnji 28 pa je sledil šok: njen eksponetni dvig, ki je igri odnesel boljšo oceno. Po koncu glavne zgodbe se vam odklene neskončen sklop naključnih temnic (Shadow Vault), ki ga lahko najbrž igrate do konca življenja :).

Grafična podoba je izjemno všečna risankasta, pogon pa dovolj optimiziran, da se mu ne kolca niti ob toni grafičnih učinkov, ki so prisotni med intenzivnimi boji. Glasbena podoba je dobra, vidi se ji močan vpliv iz Diablota. Za indie igro je celokupen paket presenetljivo dober, še posebej če ga kupite v času akcij.

Ocena

Zaslonska slika igre Torchlight

Čas igranja:  11 ur 45 min

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način. Izkušnje z igro si lahko popestrite s pomočjo številnih modifikacij.


Zadnja sprememba: | Deli na: