The Incredible Machine: Even More Contraptions - ocena

The Incredible Machine: Even More Contraptions je osmi naslov v seriji 2D miselnih iger, ki se dotikajo zapletenih strojev, s katerimi poskušamo enostavno nalogo izvesti na izjemno kompleksen način. Serija navdih črpa iz del risarja Ruba Goldberga in se je začela že davnega leta 1993.

V primerjavi s predhodnikom, v The Incredible Machine: Even More Contraptions ni videti dosti sprememb, kar se tiče samega poteka igranja. Iz pulta na dnu vlečete predmete na igralno površino, ter poskušate dopolniti stroj na tak način, da bo uspešno izpolnil dano nalogo. Včasih je treba kak predmet obrniti ali razširiti, nekatere izmed njih pa je potrebno tudi reprogramirati. Ko ste z vašo stvaritvijo zadovoljni, lahko sprožite stroj in popravite morebitne spodrsljaje, dokler niste uspešni. Stopnje na nižjih težavnostih imajo vgrajene tudi namige, ki vam predlagajo postavitev, vsak element pa lahko tudi kliknete in se podučite o njegovem obnašanju, preko vgrajene pomoči.

Nabor predmetov iz predhodnika je ostal popolnoma nespremenjen in je izjemno hvalevreden, saj je s svojo pestrostjo omogočil izgradnjo nekaterih izjemno domiselnih izzivov. Kot je že značilno za predhodnike, so tudi tukaj naloge bolj ali manj posrečeno razdeljene v več težavnostnih sklopov. Slednji so glede na predhodnike poimenovani rahlo zavajajoče, saj se je težavnost močno zvišala. Zadnji težavnostni nabor stopenj (Expert) je posledično tako težek, da boste na nekaterih nalogah zapravili po pol ure ali več. Več kot 200 izzivov bo tako skupno poskrbelo za skoraj 20 ur igralnega časa, kar je izjemno, s pomočjo vgrajenega urejevalnika pa si boste lahko ustvarili tudi lastne stopnje.

Grafična podoba in glasbena podlaga igre The Incredible Machine: Even More Contraptions sta solidni, pohvalno pa je tudi, da so navodila za naloge govorjena.

Hrošči

Ocena

Zaslonska slika igre The Incredible Machine: Even More Contraptions

Čas igranja:  19 ur

Nakup

Združljivost

The Incredible Machine: Even More Contraptions deluje skoraj brezhibno na Windows 10, moteče je le preklapljanje med okenskim in celozaslonskim načinom, če se z miško preveč približate vrhu okna. Ločljivost je omejena na 800x600.


Zadnja sprememba: | Deli na: