Penumbra: Black Plague - ocena

Penumbra: Black Plague je drugi del v seriji strašljivih 3D pustolovščin, v katerih spremljate učitelja fizike imenovanega Philip v njegovem iskanju očeta Howarda. Philipa so na koncu predhodnika ugrabili in ga zaklenili v celico skrivnostnega raziskovalnega centra kulta Archaic Elevated Caste. Slednji so v iskanju starih skrivnosti odkrili skrivnostnega Inuitskega duha, ki nad tem dejstvom ni bil najbolj navdušen.

Samo igranje poteka precej podobno kot v predhodniku in daje močen poudarek na uganke, ki za rešitev potrebujejo fizično interakcijo z vašo navidezno roko. Zanimiva novost so računalniški terminali, preko katerih lahko berete dokumente, upravljate določene varnostne sisteme in poslušate enosmerno govorno komunikacijo. Nespremenjen je ostal zelo uporaben dnevnik, v katerega Philip zapisuje naloge in shranjuje najdena sporočila. Slednjih je precej manj, saj veliko informacij dobivate po drugih kanalih. Po stopnjah so skriti tudi posebni kipci, ki odklenejo posebno mini igro na enem izmed računalniku.

Zasnova stopenj je bolj razgibana kot v predhodniku in ni le zgolj skupek hodnikov, ki povezujejo sobe z ugankami. Po hodnikih se spet potepajo nasprotniki ene vrste, ki pa se jim ni mogoče izogniti zgolj s skrivanjem v temi in buljenjem v kot, ampak jo morate večinoma kar podurhati, saj imajo nekateri tudi svetilke. Povrhu tega boj ni mogoč, saj Philip nima popolnoma nobenega orožja ali orodja, ravno tako ni pasti, v katere bi jih lahko ujeli. Kljub dokajšnjem številu skriptiranih šok momentov in napetih situacij, je bila meni osebno igra tako v povprečju manj strašljiva kot predhodnik - škoda.

Samodejno shranjevanje napredka je spet prisotno, vsake toliko pa vam bo na voljo tudi ročno shranjevanje. Videz igre ni dosti napredoval glede predhodnika, so pa stopnje manj monotone in močno spominjajo na prvi Half-Life. Zvočna podlaga tokrat vsebuje več govornih segmentov, ki precej popestrijo igranje, prisotna pa je tudi glasbena podlaga, ki skrbi za napeto vzdušje.

Ocena

Zaslonska slika igre Penumbra: Black Plague

Čas igranja:  5 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: