Magrunner: Dark Pulse - ocena

Magrunner: Dark Pulse je 3D akcijska/miselna igra, v kateri igrate magrunnerja Daxa, ki je bil izbran za sodelovanje v preizkusih podjetja MagTech Corporation. Slednje želi preizkusiti tehnologije za raziskovanje globokega vesolja, ki temeljijo na magnetizmu, zato izbere sedem tekmovalcev, ki se naj bi spopadli v miselnih izzivih postavljenih s strani direktorja podjetja Xanderja. S pomočjo vašega mutantskega svetovalca imenovanega Gamaji, se uspešno prebijate skozi izzive, dokler ne gre nekaj narobe. Zgodba je dokaj zanimiva, čeprav je polna klišejev, nekaj pa je tudi nelogičnosti.

Osnovna mehanika igre Magrunner: Dark Pulse temelji na magnetih, ki pa se obnašajo rahlo drugače, kot pa smo vajeni v realnem svetu, saj se v igri enaki poli privlačijo, različni pa odbijajo. Na naboj, ki je vizualno prikazan z rdečo/zeleno in njegovo magnetno polje (tipka F), lahko vplivate s pomočjo vaše rokavice, ki izstreljuje spremenilne žarke (ki se znajo tudi odbijati od zrcal), za lažje ciljanje pa lahko uporabite tudi približanje (tipka Q). Osnovni magnetni element je kocka, ki jo lahko tudi naložite na kup, in služi aktivaciji mehanizmov, onemogočitvi zapor, s pomočjo odboja pa lahko z njo tudi skačete. Drugi pomembni element je magnetno dvigalo, ki se premika s pomočjo posebnih potisnih/vlečnih magnetnih žarkov, kasneje pa s pomočjo krožnih poti postane gugalnica. Tretji pomembni element je mega magnetna kocka, pri kateri lahko vsako stranico nabijete z nabojem in lahko služi kot dvigalo ali pa kot odbojni/vlečni element. V naboru elementov najdete še katapulte, eksplozivne kocke, stikala, magnetna vrata, itd. Tekom igranja dobite možnost ustvarjanja lastnega magnetnega polja v obliki psa Newtona, ki se prilepi na skoraj kakršnokoli površino in ga lahko uporabite za ojačanje obstoječega polja ali pa njegovo nevtralizacijo.

Stopenj v igri Magrunner: Dark Pulse je okrog štirideset, med sabo pa so v prvem in drugem delu povezane z obupno dolgočasnimi vožnjami z dvigali, katere poskuša igra zapolniti z zgodbo, a ji ne uspe preveč. Uganke v njih so večinoma kar zanimive, saj se močno opirajo na dober fizikalni pogon, žal pa je med njimi tudi kakšna frustrirajoča (magnetne gugalnice in pretirano skriti elementi). Med igranjem na vas čakajo tudi pasti, kot so eksplozivni elementi, prepadi in drugo, a je nadaljevalnih točk kar nekaj, zato je vsaka skrb odveč. V nekaterih stopnjah so tudi sovražniki, a je le v redkih primerih potrebno kaj več, kot pa rešiti uganko, da jih ugonobite ali pa se jim izognete, nekaj pa je tudi bežanja.

Vizualna podoba Magrunner: Dark Pulse je kljub starosti presenetljivo všečna, in se razprostira vse od modernih laboratorijev, preko delno uničenih delov kompleksov (še ena podobnost s Portal 2) pa do vesoljskih predelov. Estetika stopenj je odlična in se dobro stopnjuje skozi igro, malo manj pa sem bil navdušen nad zvočnim delom. Ta je dokaj skromen, pa tudi govorci izpadejo preveč prisiljeno, da bi jih jemal resno.

Skratka, igra je Portal 2 z magneti in delno prebavljivo zgodbo, ki pa stane preveč, za to kar ponuja.

Hrošči

Ocena

Zaslonska slika igre Magrunner: Dark Pulse
Zaslonska slika igre Magrunner: Dark Pulse
Zaslonska slika igre Magrunner: Dark Pulse

Čas igranja:  6 ur 30 min

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi celozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: