Brezplačne igre za Ubuntu

Obstajajo ljudje, ki zavzeto trdijo, da Linux ni za igre. Podroben pregled stanja bi razkril, da to nikakor ni res, situacija pa se iz dneva v dan izboljšuje. Za Linux smo dobili že cel kup težkokategornih iger (AAA), da o Indie igrah ne govorim, bistvo tega seznama pa je pregled brezplačnih iger, ki se nahajajo v skladiščih distribucije Ubuntu oz. distribucije Debian.

Ocenjevalna legenda

Igre sem poskušal oceniti čimbolj objektivno, seveda pa pri tem ni šlo spregledati, da gre za odprtokodne igre, ki so popolnoma brezplačne. Zaradi tega te ocene morda niso primerljive z ocenami plačljivih iger. Odločil sem se za lestvico ocen od 2 do 5 zvezdic, iger z 1 zvezdico pa nisem ocenjeval, ker jih bodisi nisem mogel, bodisi pa bi bilo škoda zapravljati čas z opisovanjem.

igra mi je bila zelo všeč, je dodelana, nudi izziv in užitek ob igranju ter vabi k ponovnemu preigravanju
igra mi je bila všeč, nudi izziv, vendar pa ima določeno pomanjkljivost, ki me je toliko motila, da je kvarila moj užitek ob igranju
igra ni nič posebnega, manjka tisto, kar vabi k ponovnemu preigravanju, morda ima celo manjše tehnične težave
igra ima večje pomanjkljivosti in morda celo manjše tehnične težave. Mogoče jo igrati, vendar dvomim, da boste pri tem uživali

Paket najboljših v kategorijah

OpenTyrian
(Arkadna streljačina)

OpenTyrian

SuperTuxKart
(Dirkaška)

SuperTuxKart

The Ur-Quan Masters
(Igranje vlog)

The Ur-Quan Masters

Enigma
(Miselna)

Enigma

Aisleriot
(Namizna)

Aisleriot

Frogatto
(Ploščadna)

Frogatto

The Battle for Wesnoth
(Potezna strategija)

The Battle for Wesnoth

Nexuiz
(Prvoosebna streljačina)

Nexuiz

Beneath a Steel Sky
(Pustolovščina)

Beneath a Steel Sky

0 A.D.
(Realnočasovna strategija)

0 A.D.

Kako uporabljati seznam?

Za začetek izberite eno izmed ocen ali kategorij v stranski vrstici. Ocene se izključujejo, zato lahko imate izbrano le eno oceno naenkrat! Za kategorije pa veljajo posebna pravila, saj jih lahko poljubno kombinirate. S klikom na neizbran gumb kategorijo dodate v izbor, s klikom na izbran gumb pa jo odstranite. S pomočjo gumbov lahko tako poljubno zožite izbor. V primeru, da ste izbrali neobstoječo kombinacijo kategorij/ocen, se bo izpisalo opozorilo. V tem primeru je najbolje, da s klikom počistite eno izmed izbranih kategorij ali pa začnete znova s klikom na Katerakoli kategorija (ali Katerakoli ocena).

V primeru, da ste izbrali veljavno kombinacijo filtrov, se vam bo prikazal skrajšan seznam iger. Za podrobnejši oceno igre, namestitev, dodatno kodo in podobno, kliknite na povezavo za oceno igre. Na strani z opisom igre boste lahko videli tudi v katere kategorije igra spada in kakšno oceno je dobila.

Za lažji pregled nad vsemi pregledanimi paketi iz kategorije Igre (Games) v skladiščih distribucije Ubuntu oz. Debian, si lahko ogledate seznam vseh pregledanih paketov. Na tem seznamu boste našli tudi lično statistiko.

Želim si, da bi vam seznam prišel prav. Morebitne pripombe mi lahko sporočite na e-pošto ali se zapišete v knjigo gostov (povezave na dnu strani).


Zadnja sprememba: | Deli na: