Zen Puzzle Garden - ocena

Zen Puzzle Garden je 2D miselna igra, ki navdih jemlje iz Japonskih kamnitih vrtov (karesansui), katerih elementi so postavljeni tako, da ponazarjajo miniaturno pokrajino.

Igralna površina je sestavljena iz enega ali več pravokotnih vrtov, ki so posuti s peskom, na njih pa se nahajajo še drugi igralni elementi. S tipkovnico ali miško nadzirate meniha z grabljami, s katerimi mora na nedotaknjenem pesku ustvariti valove. Naloga ni tako enostavna, kot se morda zdi, saj se menih ne neha premikati, dokler ne naleti na oviro (npr. kamen). V kasnejših stopnjah se pojavijo še laterne, ki jih je mogoče potiskati, in raznobarvni listi. Slednje lahko poberete zgolj v vrstnem redu rumeni -> oranžni -> rdeči, za prehod na pobiranje naslednje barve pa morate počistiti prav vse liste predhodne barve.

Zen Puzzle Garden vsebuje 64 stopenj, razdeljenih v skupine, ki predstavljajo štiri letne čase, nekje ob prehodu pa se pojavijo tudi novi igralni elementi. Težavnost bi lahko bila bolje razporejena, saj občasno močno poskoči, kar je zelo moteče, je pa res, da lahko stopnje igrate v poljubnem vrstnem redu. Kampanja je dokaj dolga, dodatne stopnje pa si lahko prenesete iz foruma igre. Pohvalno je, da je vgrajena možnost razveljavitve zadnje poteze (U) želel pa bi si še, da bi obstajala tudi možnost povrnitve poteze iz zgodovine.

Grafična podoba igre Zen Puzzle Garden je zelo minimalistična, enako pa velja tudi za zvok – glasbe ni.

Ocena

Zaslonska slika igre Zen Puzzle Garden

Čas igranja:  8 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Zen Puzzle Garden deluje brezhibno na Windows 10, širokozaslonski način pa žal ni podprt.


Zadnja sprememba: | Deli na: