The Vanishing of Ethan Carter Redux - ocena

The Vanishing of Ethan Carter je 3D pustolovščina, v kateri igrate paranormalnega raziskovalca imenovanega Paul Prospero, ki ga je v vasico Red Creek Valley pisno povabil njegov 12-letni oboževalec Ethan Carter. Na lokacijo naš junak prispe prepozno, saj je Ethan že izginil, na njemu pa je, da ugotovi, kaj se je zgodilo s fantkom in njegovo družino. Zgodba je izvrstna in se sproti odkriva, zaradi kompleksnosti pa bi si želel, da bi na koncu igra ponudila povzetek.

Področje igre The Vanishing of Ethan Carter je modelirano po poljski vasici Pilchowice ter je precej veliko in odprto. Po njem pa se premikate peš, kar je zelo počasno, zato priporočam, da si tipko za tek vežete kar na tipko W. Vsake toliko naletite na zanimivo območje, na katerem morate z najdbo in prestavitvijo predmetov poustvariti stanje pred dogodkom, nato pa naš junak dobi vizijo, ki predstavi, kaj se je dogajalo. S stališča pripovedovanja zgodbe je ta pristop odličen, s stališča samega izziva za igralca pa precej manj, saj je z redkimi izjemami (npr. hiša s portali) dela za možgane res minimalno.

Grafična podoba igre The Vanishing of Ethan Carter Redux je odlična. K temu najbrž najbolj pripomorejo fotorealistična okolja, ki v različici Redux z ostrejšimi teksturami, boljšim glajenjem robov in daljšim vidnim območjem res zasijejo, svoje pa doprinesejo tudi učinki vetra in dima. Tudi orkestralna glasbena podlaga si zasluži hvalo in se odlično prilega prizoru, v katerem se nahajate. Črno piko si prisluži samodejni shranjevalni sistem, ki se sproži zgolj ob določenih dogodkih in si ne zna zapomniti položaja igralca ob izhodu, kar je ostanek iz starejše različice zgrajene v UE3. Tudi cena je za tako kratko igro precej visoka.

Ocena

Zaslonska slika igre The Vanishing of Ethan Carter Redux
Zaslonska slika igre The Vanishing of Ethan Carter Redux

Čas igranja:  3 ure

Spletišče Nakup

Združljivost

The Vanishing of Ethan Carter Redux deluje brezhibno na Windows 10, podprt pa je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: