The Even More Incredible Machine - ocena

The Incredible Machine je serija 2D miselnih iger, ki svoj navdih išče v delih risarja Ruba Goldberga. Slednji je bil znan po tem, da je rad risal stroje, ki so omogočali opravljanje preprostih opravil, na kar se da zapleten način.

The Even More Incredible Machine je razširjena različica prve igre v seriji in vsebuje kar 160 stopenj, v katerih morate z omejenim naborom predmetov sestaviti stroj, ki bo izvršil neko nalogo. Vsaka stopnja ima poleg cilja nekaj vnaprej postavljenih elementov, ki vam dajo namig, kako nalogo rešiti ali pa vas omejijo. Iz stranske vrstice nato z miško vlečete elemente in jih poskušate postaviti na tak način, da bodo pozitivno prispevali h končni rešitvi. V določenih primerih lahko element tudi obrnete ali ga razširite. Ko ste s postavitvijo elementov zadovoljni, sprožite akcijo in opazujete, kako se sestavljen stroj obnaša, nato pa po potrebi popravite morebitne napake in znova zaženete stroj. To ponavljate, dokler ni zadoščeno vsem pogojem za napredovanje.

Nabor predmetov v igri The Even More Incredible Machine je izjemno pester in vsebuje preko petdeset elementov. Nekaj izmed njih je vmesnikov, ki niso uporabni brez dveh drugih elementov (škripec, generator, stikalo, sončne celice, zobniki, mlin na veter, lupa, elektromotor itd.). Nekatere izmed njih je treba aktivirati z določenim dejanjem (hrček, opica, pištola, svetilka, top, raketa, sveča, dinamit, itd.), da se vključijo v delovanje stroja. Nekateri predmeti se pokoravajo težnosti (različne vrste krogel in žog, miške in mačke, baloni), spet druge lahko postavite na določeno mesto in lebdijo v zraku (žeblji, meh, gugalnica, trampolin). Določeni imajo trdno lupino in povzročajo trke, drugi se obnašajo kot projekcije, ki ne predstavljajo ovir.

Naloge so zelo zanimive, a bi lahko bile precej bolje razporejene po težavnosti, pri kakšni izmed njih pa vam zna občasno zagosti tudi dokaj muhasti fizikalni pogon. Ko se enkrat prebijete skozi enoigralski del pa lahko uporabite urejevalnik stopenj in ustvarite lastne misije. Vizualna podoba igre The Even More Incredible Machine je pikslasta, a vseeno solidna, škoda le, da ni videz novih predmetov iz dodatka bolj v skladu s tistimi iz izvirnika. Glasbena podlaga je v večji meri solidna, nekaj skladb pa je precej težko poslušljivih.

Hrošči

Ocena

Zaslonska slika igre The Even More Incredible Machine

Čas igranja:  12 ur

Nakup

Združljivost

The Even More Incredible Machine za delovanje na Windows 10 potrebuje DosBox, v katerem teče dokaj dobro, izjemo pa predstavljajo uganke z zelo velikim številom premikajočih se elementov. V tem primeru boste morali povečati število ciklov nad 30000.


Zadnja sprememba: | Deli na: