Samorost 2 - ocena

Samorost 2 je 2D pustolovščina, v kateri igrate majhnega škratka, ki so mu nezemljani ukradli psa, zdaj pa ga poskuša pridobiti nazaj. Igra se odvija skozi preko deset stopenj, v katerih morate s klikanjem razrešiti raznolike uganke. Interagirate tako z okoljem kot tudi z živimi bitji, možnost za aktivacijo pa se pokaže v spremembi kazalke miške. Nekatera dejanja morate izvesti tudi v pravilnem zaporedju, pri nekaterih pa bo dodatno potreben še dober občutek za čas. Ko zaključite z uganko, se škratek premakne naprej na naslednji izziv, dobite tudi kodo, ki ponudi neke vrste navidezno nalagalno točko. Treba je priznati, da so uganke izjemno domiselne, žal pa seštevek igralnega časa komaj preseže eno uro.

Vizualna podoba igre Samorost 2 je odštekana in sestoji iz mešanice vektorjev, digitalnih slik in fotografije predmetov, ki jih najdemo v naravi. Žal so vse slike prisotne v nizki izvirni ločljivosti igre in na večjih ekranih posledično izgledajo zelo motno. Zvočni učinki so druga stvar, v kateri igra blesti, vse skupaj pa popestri še odlična glasbena podlaga.

Ocena

Zaslonska slika igre Samorost 2

Čas igranja:  1 ura

Spletišče Nakup

Združljivost

Samorost 2 deluje brezhibno na Windows 10, ne podpira pa celozaslonskega načina. Privzeta ločljivost igre je zelo majhna, zadevo pa rešite z Desnim klikom in izborom vnosa Show all.


Zadnja sprememba: | Deli na: