Ricochet Infinity - ocena

Ricochet Infinity je 2D arkadna igra v duhu dobro znane legende iz avtomatov imenovane Breakout, dodani pa so ji še elementi streljačine. Z miško nadzirate deščico v obliki vesoljskega plovila, ki se nahaja na dnu igralne površine, ter z njo preprečujete, da bi žoga padla v prepad. Cilj igre je s spretnim odbijanjem žogice uničiti vse uničljive bloke, ki se nahajajo v zgornjem delu igralne površine. Stopnje so razdeljene v skupke (planete), ki se sproti odklepajo, vseh pa je preko 200. Lotite se jih lahko sami ali pa priklopite dodatno miško ter igrate kooperativno.

Da vaša naloga ne bi bila preenostavna, pa so avtorji uporabili številne zanimive prejeme. Poleg trdovratnejših, neuničljivih in eksplozivnih blokov so na primer prisotni še takšni, ki se jim stanje spreminja. Bloki pogosto niso statični, ampak se premikajo po zaslonu, kar me je nemalokrat navdušilo. Kar nekaj je posebnih stikal, ki preklopijo stanje blokov, jih premaknejo, sprožijo eksplozijo ali pa naredijo še kaj bolj kompleksnejšega. Nekatere stopnje vsebujejo teleporterje, ki omogočajo prehod žogic na prej nedostopna mesta, v nekaterih pa so zidaki vezani na premike deščice ali pa klikanje in se na to ustrezno odzivajo. Vsake toliko se na zaslonu pojavi nezemeljska ladja, ki bodisi okuži bloke s hitrostnim odbojem bodisi pa nad vas spušča rakete.

Za pomoč pri uničevanju je v igro vgrajenih nekaj zanimivih mehanik. Najprej je tu sposobnost priklica žogice nazaj s pomočjo desnega klika. Z njeno pomočjo lahko na primer precizno naciljate manjše odprtine v vrsti neuničljivih zidakov ali pa sprožite eksploziv, bo pa potrebno kar nekaj privajanje, da boste zmožnost učinkovito izkoristili. Druga mehanika je sistem priboljškov, ki vsebuje tako bonuse kot tudi maluse. Povečate lahko širino odbojne površine, povečate število žogic, dobite prijem, oborožitev v obliki izstrelkov, itd. Med malusi so najbolj kritične rakete, ki vas ubijejo, zamrznitev, nadležno pa je tudi zmanjšanje žogice in njena pohitritev. Posebna vrsta priboljškov so spremembe vrste žogic. Ene po transformaciji eksplodirajo, druge razžirajo, tretje režejo skozi vse, spet četrte streljajo, itd. Najredkejša vrsta priboljška omogoča vklop posebnih sposobnosti vaše ladje. Na voljo je preko dvajset različnih plovil, ki jih lahko odklenete z vestnim pobiranjem zlatih prstanov, taktično postavljenih po stopnji.

Grafična podoba igre mi je vzbujala mešane občutke. Najprej zaradi tehničnih težav, nato pa še zaradi nekaterih primitivnih enobarvnih blokov in ozadij, uporabljenih v določenih stopnjah. Če po pravici povem, so me določene stopnje rahlo razočarale, vsaj glede na fantastično grafično podobo preostanka s futurističnimi bloki. Glasbena podlaga je poslušljiva in ne daje občutka ponavljanja.

Ocena

Zaslonska slika igre Ricochet Infinity

Čas igranja:  9 ur 20 min

Nakup

Združljivost

V Windows 8 in 10 deluje igra dobro le v okenskem načinu. Celozaslonski način povzroča utripanje in mikro zmrznitve, kar naredi igro neigralno.


Zadnja sprememba: | Deli na: