Revenge of the Titans - ocena

Revenge of the Titans je izometrična realnočasovna strategija vrste Tower Defense, v kateri Zemljo napade horda nezemljanov iz Saturnove lune Titan. Igrate generala, katerega naloga je najprej zaustaviti sovražnikovo ofenzivo, nato pa napadalce potisniti nazaj na njihovo domač teren in jih tam dokončno poraziti. Enoigralska kampanja je razdeljena na pet prizorišč (Zemlja, Luna, Mars, Saturn, Titan), vsako izmed njih pa vsebuje deset stopenj med sabo povezanih s popreproščeno zgodbo.

Vrste napadalcev so izjemno raznolike in vsebujejo skoraj 50 pošasti, od tega je pet izjemno nevarnih šefovskih nasprotnikov, ki niso omejeni zgolj na zadnje stopnje vsakega prizorišča, ampak vas lahko presenetijo tudi vmes. Z nasprotniki se spoznavate sproti, Revenge of the Titans pa vam v pomoč pogosto na pladnju servira tudi njihove statistike. Titani se ne razlikujejo zgolj v petih osnovnih atributih, ki odločajo o njihovi odpornosti na vaše napade (življenjske točke, oklep, moč, hitrost in masa), ampak tudi v obnašanju in posebnih zmožnostih. Pametnejši Titani tako ne zgolj brezglavo sledijo vnaprej določenim potkam, temveč se izogibajo oviram in strojnicam, ter poskušajo najti šibke točke v vaši obrambi. Nekatere pošasti lahko ubijete zgolj s posebnimi orožji, nekatere se izmuznejo pod barikadami ali znajo leteti, spet druge znajo napadati od daleč. Skratka, pestrost je hvalevredna.

Za spopad s tako raznoliko paleto sovragov vam Revenge of the Titans ponuja bogat izbor obrambne opreme, ki obsega različne vrste strojnic, raketomete, laserje, plazmatska orožja in elektrošokerje. Vsakemu izmed teh orožij lahko s pomočjo posebnih zgradb nadgradite zaščito, doseg, moč strela, količino streliva, hitrost streljanja in hitrost ponovnega nabijanja, pri tem pa vsaka izmed nadgrajevalnih stavb vpliva na vse druge v bližini. Za ohranjanje varne razdalje imate na voljo različne vrste barikad, nekatere Titane pa se da tudi prestrašiti ali zvabiti drugam. S pomočjo različne vrste min in napadalnih robotkov pa lahko tudi preidete v ofenzivo in napadalce onesposobite še preden se približajo vaši bazi. Vsaka izmed zgradb postane razpoložljiva šele, ko jo raziščete v izjemno razdelanem nadgrajevalnem drevesu, je pa zelo pohvalno, da lahko raziskovalne točke kadarkoli ponastavite in začnete znova. Zelo koristno je, da si med igranjem zapomnite tipkovnične bližnjice, saj močno olajšajo bojevanje v stresnih trenutkih.

Tekom igranja se na bojišču pojavljajo priboljški, ki so bodisi finančni, bodisi pa vplivajo na sam potek igranja. Zelo priporočljivo je, da jih prihranite za šefovske nasprotnike in jih ne zapravljate med klasičnimi bitkami. Še ena izmed zanimivih mehanik je samodejno prilagajanje težavnosti, ki ga lahko sicer izklopite v nastavitvah. Težavnost stopnje je pogojena s količino vaših sredstev, številom neuspešnih poskusov in količino škode na vaših stavbah, veliko pa je odvisno tudi od postavitve predmetov na terenu. Če imate težave, lahko kadarkoli ustvarite novo stopnjo ali pa celo ročno znižate težavnost. Začetnikom priporočam, da se z Revenge of the Titans najprej spoznajo preko lahke kampanje in se šele nato spoprimejo s klasično, saj zna biti igra zelo težka.

Vizualna podoba igre Revenge of the Titans je minimalistična, a zaradi preudarne uporabe barv vseeno izpade izjemno všečno. Vsako izmed prizorišč ima drugačno barvno shemo in vizualne učinke, kar večinoma izpade precej dobro, škoda le, da je v nekaterih stopnjah Titana kontrast vse prej kot pa optimalen. Za bolj učinkovito igranje brez motenj priporočam, da v nastavitvah izklopite popačenja ekrana, saj zna postati zadeva izjemno nadležna. Tudi zvočni del je zanimiv, ne le zaradi duhovite predstavitve govorjenja, ampak tudi zaradi udarne glasbene podlage.

Ocena

Zaslonska slika igre Revenge of the Titans
Zaslonska slika igre Revenge of the Titans
Zaslonska slika igre Revenge of the Titans

Čas igranja:  10 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Revenge of the Titans deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: