Peggle Deluxe - ocena

Peggle Deluxe je 2D arkadna igra za enega ali dva igralca, ki navdih jemlje iz vzhodnjaških fliperjev imenovanih Pachinko. Igralna površina je sestavljena iz raznobarvnih zatičev, ki so razporejeni v določenem vzorcu, njih obarvanost pa se naključno določi ob začetku igre. Zatiče obstreljujete s kroglicami iz topa na vrhu, pri tem pa poskušate počistiti petindvajset oranžno obarvanih, preden vam zmanjka streliva. Dno igralne površine je odprto in požira kroglice, to dejanje pa mu preprečuje lovilni lonec, ki se s konstantno hitrostjo premika med obema spodnjima robovoma. V lonec ujeta kroglica se znova pojavi v zalogi, dodatno kroglico pa si lahko prislužite tudi, če naberete dovolj točk. K številu točk največ doprinesejo neobičajni odboji (kroglica se pokorava fizikalnim zakonitostim), preostanek pa lahko naberete z vsakim zadetkom. Pri tem je treba omeniti še, da se izkupiček za zadetek veča sorazmerno s številom počiščenih oranžnih zatičev. Ob zmagi se spodnji del igralne površine preoblikuje v pet lovilnikov, ki ponujajo različne bonuse.

Osnovni igralni način v igri Peggle Deluxe se imenuje Adventure in je sestavljen iz preko 50 stopenj, ki so razdeljene v sklope po pet, v vsakem izmed njih pa vam igra predstavi novega junaka (oz. mojstra) s posebnimi sposobnostmi in skritimi točkovnimi bonusi. Aktivacija sposobnosti se izvede ob zadetku enega izmed dveh zelenih zatičev, pri tem pa se efekt sešteje, če v eni potezi zadenete oba. Nekatere sposobnosti so enkratne in veljajo zgolj do konca poteze, medtem ko druge dobite na zalogo in jih lahko uporabite šele v naslednjih poskusih. Po uspešnem zaključku pustolovskega načina, se lahko pomerite še v 75 dokaj težkih izzivih, v katerih morate na primer doseči določeno število točk, počistiti vse zatiče ali pa zmagati proti računalniškemu nasprotniku. V načinu za dva igralca se tekmovalca izmenjujeta, na voljo je manj kroglic, zmaga pa tisti z višjim številom točk. Taktiziranje tukaj pride še posebej do izraza, a pozor: če v potezi ne zadenete nobenega oranžnega zatiča, boste izgubili četrtino točk.

Vizualna podoba igre Peggle Deluxe je zadovoljiva, a se ji že pošteno poznajo leta, zato na višjih ločljivostih morda ne bo izgledala očem prijazno, manjka pa tudi podpora za širokozaslonski način. Pohvalna je možnost shranitve posnetka posebej zanimivih potez, da se boste lahko hvalili pred drugimi :). Glasbena podlaga je zadovoljiva in ni moteča.

Ocena

Zaslonska slika igre Peggle Deluxe

Čas igranja:  6 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Peggle Deluxe deluje brezhibno na Windows 10, širokozaslonski način pa žal ni podprt.


Zadnja sprememba: | Deli na: