NightSky HD - ocena

NightSky HD je 2D miselna ploščadnica z močnim poudarkom na fiziki, v kateri igrate kroglo, ki lahko pospešuje ali zavira, včasih pa lahko vpliva celo na težnost. S pomočjo teh sposobnosti se poskušate prebiti do konca preko desetih paketov stopenj, ki se ne razlikujejo zgolj po videzu, temveč tudi po igralnih mehanikah, ki jih je za tako preprosto igro presenetljivo veliko. Čeprav je osnovni igralni način dolg zgolj 3 ure, se ob zaključku odklenejo še naprednejše različice stopenj (Alternative mode), ki igralnemu času dodajo še dvakrat toliko. Kot bonus lahko v igri najdete še dvakrat po 12 skritih črnih zvezd, ki ne le takoj končajo stopnjo, temveč vam v zbrani obliki tudi odklenejo končno stopnjo Slightly Nonsense.

Prva igralna mehanika v NightSky HD so sposobnosti krogle, med katerimi je najpreprostejša skakanje med ploščadmi s pomočjo vztrajnostnega momenta in pravočasno zaviranje, da vas ne požre v globino. Slednje nima posebnih malusov, temveč vas zgolj prestavi na začetni zaslon stopnje, kar se spočetka zdi nedolžno, ko pa se zadeva zakomplicira, pa zna požreti marsikateri živec, saj izgubite dragocen napredek. Nadaljnje je tukaj pospešek, ki omogoča daljše skoke, ter sila lepenja, zaradi katere se premikate bolj natančno in hitreje zaustavite. Zadnja sposobnost pa je obrat težnosti, s pomočjo katere lahko premostite tudi najhujše prepade, a morate pri tem upoštevati, da se smerne tipke zrcalijo. Vklopljene sposobnosti so odvisne od stopnje, včasih pa jih igra tudi vsili in jih ni mogoče izklopiti.

Druga mehanika so interakcije in manipulacije z okoljem, ki segajo od preprostih premičnih ploščadi do odpiranja vrat preko oddaljenih stikal. Pogosto morate loviti ravnotežje na ploskvah in celo kroglah ali pa se prebijati skozi obračajoči se labirint. V kar nekaj stopnjah izgubite nadzor nad kroglo in morate poskrbeti, da se bo prikotalila do konca, tako da prilagodite ploščadi, odstranite ovire, zapolnite luknje ali pa uporabite ročice fliperja in ji daste prepotreben pospešek. Posebno poglavje so uničljivi bloki, ki jih prožite zaporedno, da bi ujeli pravo sekvenco, ki vam bo omogočila zapustitev zaslona, pri tem pa morate včasih še nadzirati kroglo.

Zadnja mehanika v NightSky HD je vožnja raznolikih vozil, ki so lahko pasivno gnana in morate na njih vzdrževati ravnotežje, lahko pa jih tudi premikate sami. Med slednjimi najdemo tako preproste avtomobilčke kot tudi večkolesa, potem so tukaj skakalni stroji, lebdeči baloni, letala in še in še. Vsako vozilo zahteva drugačen pristop k nadzoru, ki zna biti pri letalnikih precejšen izziv, a je zaključek vreden živcev.

Videz igre NightSky HD je izjemno preprost ima pa neko estetiko, ki ni napačna, enako velja tudi za glasbeno podlago.

Ocena

Zaslonska slika igre NightSky HD
Zaslonska slika igre NightSky HD
Zaslonska slika igre NightSky HD

Čas igranja:  11 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

NightSky HD deluje brezhibno na Windows 10, podprt pa je tudi plošček.


Zadnja sprememba: | Deli na: