Lone Survivor: The Director's Cut - ocena

Lone Survivor: The Director's Cut je 2D preživetvena grozljivščina v slogu Silent Hilla z elementi pustolovščine in streljačine, ki se odvija v po-apokaliptičnem svetu. Igrate neimenovanega junaka, ki je preživel katastrofalno epidemijo, ki je ljudi spremenila v nasilne mutante. Da bi preživel, se mora neprestano podajati iz svoje varne sobe ter iskati uporabne predmete, hrano in strelivo za svojo pištolo.

Nekateri predmeti (npr. ključi, deli strojev) mu omogočajo napredovanje skozi blokirane predele, medtem ko mu drugi omogočajo kuhanje hrane, s katero močno izboljša njene hranilne vrednosti. Hrano lahko tudi kombinirate in izdelate prave pojedine, a recepte boste morali najti sami s poskušanjem. Streliva je malo, a ga v resnici skorajda ne potrebujete, saj se lahko skrivate v odprtine in pustite sovragu, da gre mimo vas, nato pa zbežite naprej. V določenih primerih lahko tudi uporabite bakle, ki pošasti začasno zaslepijo.

Za lažjo navigacijo po majhnih, ampak precej kompleksnih sekcijah v igri Lone Survivor, boste lahko pobrali zemljevide, na katerih se samodejno označijo zanimive točke in sekcije, ki ste jih že obiskali. Pri potepanju po temačnih predelih vam bo močno koristila svetilka, ki pa ima omejeno količino baterij. V določenih delih se nahajajo zrcala, s pomočjo katerih se lahko teleportirate v domačo sobo in zaspite, da shranite ter si povrnete duševno zdravje, nato pa se spet teleportirate nazaj.

Z očitnimi piksli v slogu televizorjev CRT je grafični slog igre Lone Survivor edinstven. Animacije so sicer izjemno preproste, je pa vzdušje, ki ga popestri odlična glasbena podlaga, toliko boljše. Svoje doprinesejo tudi halucinacije, ki prevzamejo nadzor nad likom, in se uporabljajo za pripovedovanje zgodbe. Glede na vaš način igranja se odklene eden izmed petih koncev, kar je pohvalno, malo manj všečna pa je dolžina, ki znaša zgolj štiri ure za tiste, ki si res vzamejo čas, motita pa tudi pretirana težavnost v kletni sekciji in visoka cena za tako kratko igro.

Ocena

Zaslonska slika igre Lone Survivor: The Director's Cut
Zaslonska slika igre Lone Survivor: The Director's Cut
Zaslonska slika igre Lone Survivor: The Director's Cut

Čas igranja:  4 ure

Spletišče Nakup

Združljivost

Lone Survivor deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: