Insaniquarium Deluxe - ocena

Insaniquarium Deluxe je 2D arkadna streljačina s strateškimi elementi, ki vas postavi v vlogo skrbnika nad virtualnim akvarijem. Vsako izmed stopenj začnete z eno ali dvema gupijema ter manjšim zneskom, ki vam omogoča, da kupujete hrano zanju. S pridnim hranjenjem bodo gupiji zrasli in vam hvaležnost poplačali s kovanci, ki jih lahko s klikom poberete in si tako povečate vaše premoženje.

V določeni stopnji se odklenejo nadaljnje kupne možnosti. Nadgradite lahko kakovost hrane in količino, ki jo lahko naenkrat spustite v akvarij, kupite priboljške in tudi druge vrste rib oz. vodnih živali. Ekosistem postane izjemno zapleten in občutljiv na nihanja, vas pa nagradi s precejšnjimi zneski, ki prispevajo k hitrejšemu končanju stopnje. Idilo v akvariju vam kvarijo nezemljani oz. pošasti, ki se v akvariju pojavljajo v določenih časovnih intervalih, ter vam z največjim veseljem pohrustajo najdražje (cenovno, seveda :) živali. Napadalce lahko ukrotite z besnim klikanjem, ob poginu njih pa dobite manjšo nagrado. V višjih stopnjah se bodo nad vas zgrnile skupine pošasti, zato boste klikali kot nori.

V igri so na voljo štirje igralni načini. V Adventure se morate prebiti skozi štiri tematske sklope po pet stopenj, na koncu vsakega sklopa pa sledi bonus stopnja, v kateri zbirate školjke. V vsaki stopnji morate zbrati dovolj denarja, da odklenete posebnega pomočnika, ki vas spremlja v nadaljevanju igre. Izbirali boste lahko med pomagači, ki vam pomagajo zbirati predmete in takimi, ki jih ustvarjajo, prav pa bosta gotovo tudi prišla pomoč pri zaščiti in vzdrževanju zdravega akvarija. Tako okrepljeni se lahko nato pomerite v časovnem izzivu (Time Trial), v katerem morate v omejenem času zbrati čim več denarja in pa v zelo zahtevnem načinu Challenge. Tukaj pošasti postajajo vedno bolj napadalne, kot pa da to še ne bi bilo dovolj, se pa tekom igranja še dvigajo nakupne cene. Virtual Tank je miroljuben način, v katerem porabljate školjke pridobljene v preostalih načinih.

Grafična podoba igre je kljub nizki ločljivosti zelo všečna in barvita. Glasbena podlaga se izjemno dobro vključi v samo dogajanje.

Ocena

Zaslonska slika igre Insaniquarium Deluxe

Čas igranja:  7 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje precej dobro na Windows 10, ločljivost je omejena na 640x480.


Zadnja sprememba: | Deli na: