Full Throttle Remastered - ocena

Full Throttle Remastered je 2D pustolovščina, v kateri igrate vodjo motoristične tolpe Polecats imenovanega Ben Throttle. Nekega dne s tolpo prehiti avtomobil, v katerem se na srečanje delničarjev še zadnjega obstoječega domačega proizvajalca motociklov Corley Motors, peljeta direktor Malcolm Corley in podpredsednik Adrian Ripburger. Slednji direktorju predlaga, da bi se na srečanje odpeljali v spremljavi ene izmed motorističnih tolp, kar bi gotovo navdušilo delničarje, a je Malcolm do predloga sumničav. V obcestnem baru predstavnika Corley Motors dohitita Polecatse in Malcolm se spoprijatelji z Benom. Ripburger poskuša Bena prepričati, da bi ju na kongres spremljali oni, a ta povabilo zavrne. Podpredsednik aktivira svoje varnostnike, ki Bena onesposobijo, njegovo tolpo pa prelisičijo, da vseeno spremlja avtomobil, nevedoč, da drvijo v zasedo. Zgodba se mi ni zdela dovolj prepričljiva, da bi me povlekla v igro, pa tudi to, kako v njej teče čas in kakšne razdalje so med lokacijami, mi ni bilo logično.

Full Throttle večinoma poteka po receptih značilnih za pustolovščine vrste pokaži in klikni, s tem, da iz nekega bizarnega razloga opis zanimivih točk ni prikazan ob prehodu miške, temveč morate na točko klikniti in izbrati ogled. Druga razpoložljiva dejanja so še pogovor, na katerem se je med igranjem nabiral prah, dokaj redko uporabljena brca in pa seveda prijem. Določene predmete naš junak spravlja v inventar, ki je uporabljen zgolj za zalogo – kombiniranja predmetov znotraj njega sploh ni. Uganke so večinoma dokaj enostavne in logične, nekaj je časovno omejenih, v paketu pa obstaja tudi nekaj nenavadnih, ob katerih se bo marsikateri igralec pošteno popraskal po glavi. Drugi del predstavlja vožnja vozil. V določenih sekcijah igre Full Throttle se boste lahko po cestah podili z motorjem, pri tem pa boste seveda morali paziti, da ne zletite s ceste. V enem izmed delov se boste med vožnjo mlatili s člani rivalnih tolp, a pri tem ne gre za neko napredno mehaniko, temveč večinoma zgolj za mikastenje gumbov. Zelo poenostavljen je tudi derbi v areni, kjer sedete za volan avtomobila.

Vizualna podoba igre Full Throttle si res zasluži naslov Remastered, saj je izjemna, pri tem pa so razvijalci praktično popolnoma preslikali original. Slednje lahko kadarkoli preverite s pomočjo tipke F1, s katero preklopite v pikslast izvirnik, in tako morda prebudite nostalgijo. Zvočna plat je odlična, saj so likom glas posodile tudi filmske zvezde, v ozadju pa občasno nažiga tudi rock skupina. Žal pa je »premojstrovana« tudi cena, ki je s 15 € za 4 ure dolgo igro, bistveno previsoka ...

Ocena

Zaslonska slika igre Full Throttle Remastered
Zaslonska slika igre Full Throttle Remastered
Zaslonska slika igre Full Throttle Remastered

Čas igranja:  4 ure

Spletišče Nakup

Združljivost

Full Throttle Remastered deluje brezhibno na Windows 10, podprt pa je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: