Fairway Solitaire - ocena

Fairway Solitaire je računalniška različica namizne igre pasjansa Golf z nekaterimi zelo zanimivimi dodatki. Igralna površina je sestavljena iz različnih formacij kupčkov kart na vrhu in talona ter odlagalne površine na dnu. S klikanjem na odkrite karte na vrhu želite na odlagališče prestaviti karto, ki je za eno stopnjo višja ali nižja, barva pa je pri tem nepomembna. V primeru, da na odložišče ni mogoče položiti nobene karte, morate vzeti karto s talona. Igra se konča, ko počistite vse kupčke na vrhu ali pa ko zmanjka kart s talona.

Fairway Solitaire igralnost popestri s posebnimi igralnimi elementi. Najprej so v duhu pravega golfa tukaj peščene in vodne pasti. Prve lahko odstranite, tako da najdete posebno karto s palico za pesek, medtem ko vam pri drugih ne preostane nič drugega, kot pa da jih počistite. Drugi posebni element so oštevilčene palice, ki jih lahko uporabite za podaljševanje verige počiščenih kart. Verižni pomnoževalnik ni pomemben le za končni dobitek, ampak je tudi zahtevan kot cilj nekaterih stopenj. Tretji element so posebna presenečenja s talona imenovana divji udarec (Wild Shot). Slednji v sebi skriva obširen nabor bonusov, malusov in mini iger. Zaradi nevestnega streljanja lahko npr. plačate kazen, izgubite pomnoževalnik, glodalec vam ukrade denar, po drugi strani pa lahko samodejno počistite pasti, srečen odboj vam poviša pomnoževalnik, možen pa je tudi takojšen brezhiben konec.

Vsaka izmed 70 stopenj ima določen cilj, ki ga je treba doseči za odklep naslednje, težavnost pa je zelo dobro razporejena do nekje dveh tretjin (Peppertree), kjer je prisoten ogromen skok in kjer sem tudi prenehal z igranjem. Za uspešen zaključek boste poleg dobre taktike potrebovali še kar nekaj sreče, saj je naključnost neusmiljena. Poleg stopenj z nalogami so tukaj še izbirni časovni izzivi. Za uspešno dosego cilja pa ne boste dobili le finančne nagrade, ampak lahko odklenete še posebne priboljške, ki vam ob nakupu olajšajo igranje. Denar je zahtevan tudi za sodelovanje v vsaki stopnji, a ga je toliko, da ste lahko brez skrbi, da bi ga vam zmanjkalo. Omeniti je treba še, da lahko katerokoli stopnjo kadarkoli znova preigrate in se potegujete za mesto na lestvici najboljših.

Ime Fairway izhaja iz športa golf, zato ne bi smeli biti presenečeni, da je celotna tematika igre naravnana na šport. Grafična podoba igre je kljub preprostosti izjemno privlačna in pregledna, še posebej zabavne pa so se mi zdele duhovite kartice za divji udarec. Izjemno domiseln se mi je zdel dodatek športnih komentatorjev, ki potek igre komentirajo, kot da bi šlo za pravi golf, svoje pa dodajo še gledalci, ki so navdušeni nad vašimi uspehi ali pa tarnajo nad vašimi polomi. Glasbena podlaga sicer ni prisotna, boste pa lahko uživali ob žvrgolenju ptičkov ter šumih velemesta in narave.

Ocena

Zaslonska slika igre Fairway Solitaire

Čas igranja:  14 ur

Spletišče

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, žal pa ni podprt širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: