Faerie Solitaire Remastered - ocena

Faerie Solitaire Remastered je računalniška različice namizne igre Golf, katera spada med obsežno zvrst pasjans. Gre za grafično izboljšavo izvirnika iz leta 2010, spremenjene pa so bile tudi nekatere igralne mehanike. Igralna površina je sestavljena iz več stolpcev kupčkov kart, ki so naloženi v vrhnji vrsti, na dnu pa se nahaja prostor za odlaganje kart in talon. S klikanjem na odkrite karte v zgornjih stolpcih jih prestavljate na odlagalno površino, pri tem pa velja, da mora biti kliknjena karta za eno vrednost višja ali nižja kot pa karta na odlagališču, barva pa ne igra vloge. Tako lahko na primer na osmico na odlagališču položite samo karti s sedem ali pa devet. Če na odlagališče ne morete položiti nobene karte, morate vzeti naslednjo s talona. Igre je konec, ko počistite vse stolpce ali pa, ko zmanjka kart s talona.

Za popestritev igre ima Faerie Solitaire Remastered dodane še nekatere posebnosti. Najprej so tu posebne karte, ki so namenjene otežitvi vašega napredka. Med nje spadajo takšne, ki so zamrznjene in jih lahko stalite le z aktivacijo ognjenih, ter takšne, ki so ujete v trnje in jih lahko rešite le z uničenjem posebnega cveta. Druga posebnost so nadomestne karte, ki jih lahko uporabite za enostavno podaljšanje verige počiščenih kart, dobite pa jih naključno med igranjem. Tretja posebnost pa je zelo preprost sistem nadgradenj, ki jih lahko med igranjem kupite z valuto imenovano Pure. Slednjega dobite za uspešno zaključeno stopnjo, velik bonus pa prinašajo dolge verige počiščenih kart in seveda to, da popolnoma počistite igralno površino. Med igranjem boste našli tudi posebna jajca, iz katerih lahko izvalite virtualne ljubljenčke, ter surovine za njihovo rast. Ljubljenčki so žal zgolj kozmetične narave in ne prispevajo popolnoma nič k igralnosti.

Igra ima tri osnovne igralne načine, ki so razdeljeni na sekcije po devet iger, vsaka sekcija pa ima posebne naloge, ki jih morate doseči. Osnovni način se imenuje Adventure in ponuja 8 svetov, med sabo povezanih s precej klišejsko zgodbo. Njegova dolžina je spoštovanja vredna, so pa naloge žal preenostavne, zato ne ponuja skoraj nobenega miselnega izziva. Quickplay je možnost ponovnega preigranja sekcij iz pustolovskega načina. Zadnji način se imenuje Challenge in ponuja pet sekcij z zelo zaguljenimi problemi in novimi vrstami kart. Glede na nizko težavnost pustolovskega način je izziv kar šok.

Grafična podoba igre je solidna, ni pa noben presežek. Glasbena podlaga spočetkoma precej obeta, a je med samim igranjem skoraj povsem neobstoječa. Namesto nje boste lahko uživali v duhamornem zavijanju vetra in drugih zvočnih učinkih, ki ubijajo vzdušje.

Ocena

Zaslonska slika igre Faerie Solitaire Remastered

Čas igranja:  8 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: