Dynomite Deluxe - ocena

Dynomite Deluxe je 2D arkadna streljačina podobna Puzzle Bobble, v kateri nadzirate skupino nepridipravih dinozavrov, ki (očitno) poskušajo pospešiti izumrtje svojih sotrpinov :). Z miško upravljate izstreljevalnik jajc ter z njim poskušate tvoriti enakobarvnih skupke velikosti tri ali več. Vsak tak grozd se razleti, karkoli pa je bilo nanj pripeto pa se pokorava težnosti in pade na tla. Merjenje je dovolj intuitivno, moti pa, da je treba včasih meriti na piksle natančno, da zadeneš določeno mesto. Nekatera jajca vsebujejo žive dinozavrčke, kar je nakazano z njih vibriranjem, ob dovoljšnji urnosti pa boste deležni posebnega bonusa. Dobili boste lahko pribitek k točkam, vizualna pomagala, dvig ploščadi, itd. Tudi zaporedno razbijanje je nagrajeno, saj vam sedem zaporednih eksplozij prinese posebno bombo, ki počisti dobršen del igralne površine, poleg tega pa še potisne ploščad navzgor.

Na voljo so štiri igralni načini, pri večini izmed njih lahko izbirate tudi težavnost. V načinu Endless se jajca neprestano premikajo navzdol, vi pa morate čim dlje preprečevati, da bi dosegla dno. Vsake toliko se pojavi pterodaktil, ki prinese dodatno barvo jajc, da vam oteži posel. Z dovolj spretnosti ga lahko sestrelite in si začasno olajšate delo. Način Stomped Puzzle je namenjen taktičnemu odstranjevanju vnaprej pripravljenih vzorcev. Po določenem številu strelov se jajca premaknejo za en korak navzdol, cilj vsake stopnje pa je počistiti igralno površino, brez da bi jajca dosegla dno. V Fossil Challenge se med skupkom jajc nahaja fosil, ki ga morate rešiti za dokončanje stopnje. Naloga pa ni enostavna, saj ste pod časovnim pritiskom. V Time Trial-u morate počistiti vnaprej določeno število vrstic v čim boljšem času, pri tem pa ste popolnoma varni pred pogubo.

Težavnosti in razpored stopenj so večinoma dobre, se pa tu in tam najde kakšno gnilo jajce (heh :). V igro je vgrajeno shranjevanje, ki je zelo uporabno, moteče pa je, da vas vsaka shranitev vrže na glavni meni. Grafična podoba igre je prazgodovinsko (heh :) pikslasta (največja ločljivost je zgolj 640x480), kar bo še posebej boleče očitno na večjih monitorjih. Igra teče dokaj dobro (razen ob masovnih eksplozijah), ne smete pa nastaviti kazalke miške po meri, saj to ubije igralnost. Glasbena in zvočna podlaga sta dobri in nista moteči.

Ocena

Zaslonska slika igre Dynomite Deluxe

Čas igranja:  8 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje precej dobro na Windows 10, ločljivost je omejena na 640x480. Izogibajte se nastavljanju kazalca po meri.


Zadnja sprememba: | Deli na: