Dynomite Deluxe - ocena

Dynomite Deluxe je 2D arkadna streljačina podobna Puzzle Bobble, v kateri nadzirate skupino nepridipravih dinozavrov, ki (očitno) poskušajo pospešiti izumrtje svojih sotrpinov :). Z miško upravljate izstreljevalnik jajc ter z njim poskušate tvoriti enakobarvne skupke velikosti tri ali več. Vsak tak grozd se razleti, karkoli pa je bilo nanj pripeto pa se pokorava težnosti in pade na tla. Merjenje je dovolj intuitivno, moti pa, da je treba včasih meriti na piksle natančno, da zadeneš določeno mesto.

Nekatera jajca vsebujejo žive dinozavrčke, kar je nakazano z njih vibriranjem, ob njih rešitvi pa vam bo igra ponudila posebne bonuse. Z razbitjem posebej označenih jajc boste lahko dobili točkovni pribitek, vizualna pomagala, dvig ploščadi, itd. Tudi zaporedno uničevanje je nagrajeno, saj vam sedem zaporednih eksplozij prinese posebno bombo, ki počisti dobršen del igralne površine, poleg tega pa še potisne ploščad navzgor.

V Dynomite Deluxe so na voljo štirje igralni načini, pri večini izmed njih lahko tudi izberete težavnost. V načinu Endless se jajca neprestano premikajo navzdol, vi pa morate čim dlje preprečevati, da bi dosegla dno. Vsake toliko se pojavi pterodaktil Whirley, ki prinese dodatno barvo jajc, da vam oteži posel, vi pa ga lahko z dovolj spretnosti sestrelite in si tako začasno olajšate delo. Pri tem je treba upoštevati, da se ob dodatku nove barve premikanje upočasni, če ga sestrelite pa hitrost ostane nespremenjena. Način Stomped Puzzle je namenjen taktičnemu odstranjevanju vnaprej pripravljenih vzorcev. Po določenem številu strelov se jajca premaknejo za en korak navzdol, cilj vsake stopnje pa je počistiti igralno površino, brez da bi jajca dosegla dno. V Fossil Challenge se med skupkom jajc nahaja fosil, ki ga morate rešiti za dokončanje stopnje. Naloga ni enostavna, saj se fosil periodično pomika navzdol, dodatno pa merjenje oteži še njegova oblika. V Time Trial morate počistiti vnaprej določeno število vrstic v čim boljšem času, pri tem pa ste popolnoma varni pred pogubo. Težavnosti in razpored stopenj so večinoma dobre, se pa tu in tam najde kakšno gnilo jajce (heh :).

Grafična podoba igre Dynomite Deluxe je prazgodovinsko (heh :) pikslasta (največja ločljivost je zgolj 640x480), kar bo še posebej boleče očitno na večjih zaslonih. Nekatere grafične kartice imajo lahko težave z uporabo kazalca po meri, zato priporočam, da se temu izognete. Glasbena in zvočna podlaga sta dobri in kljub ponavljanju nista moteči. V igro je vgrajeno tudi shranjevanje, ki je zelo uporabno, moti pa, da vas vsaka shranitev vrže na glavni meni.

Ocena

Zaslonska slika igre Dynomite Deluxe
Zaslonska slika igre Dynomite Deluxe
Zaslonska slika igre Dynomite Deluxe

Čas igranja:  8 ur 30 min

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje precej dobro na Windows 10, ločljivost je omejena na 640x480. Izogibajte se nastavljanju kazalca po meri.


Zadnja sprememba: | Deli na: