Crayon Physics Deluxe - ocena

Crayon Physics Deluxe je 2D miselna igra, katere uganke se zelo močno opirajo na silo težnosti v vgrajenem fizikalnem pogonu. Nekaj čez 70 stopenj je razdeljenih med sedem otokov, ki se sproti odklepajo, vsaka izmed njih pa vsebuje začetno pozicijo žoge in eno ali več zvezd, ki jih je treba pobrati. Za dosego cilja si morate pomagati z različnimi predmeti, ki jih lahko narišete z miško, žogico pa lahko tudi potisnete. Poleg možnosti izrisa poljubnih trdnih površin, lahko narišete tudi osi, na katere lahko pripnete kolesa ali vrvi, nekatere izmed stopenj pa vsebujejo tudi premikajoče se predmete in rakete, ki jih lahko ročno aktivirate.

Čeprav se igralni pristop sliši inovativno in je tudi precej zabaven, pa Crayon Physics Deluxe vsebuje številne pomanjkljivosti, ki postavijo njeno izjemno visoko ceno (po 10 letih še vedno stane skoraj 20$) pod velik vprašaj. Če po pomoti kliknete na New game vam igra brez vprašanj pobriše napredek, obnovitev pa je vse prej kot pa enostavna. Fizikalnemu pogonu se občasno popolnoma strga in se obnaša vse prej kot pa konsistentno. Za eno zvezdico lahko stopnje rešite kakorkoli želite, za dodatno pa morate zadostiti trem pogojem, od katerih morate za enega kar sami oceniti ali je vaša rešitev vredna izpolnitve ali ne. Pri izrisu osi, koles in vrvi vam igra sicer pomaga, je pa funkcionalnost izjemno muhasta in bo razjezila marsikaterega igralca. Uporabniki so prispevali več tisoč uporabniških stopenj, edina možnost, da jih preigrate pa je, da igro prestavite v okenski način in stopnjo povlečete v okno. In še bi lahko naštevali. Škoda!

Vizualna podoba igre Crayon Physics Deluxe si kljub izjemni preprostosti zasluži pohvalo. Stopnje namreč izgledajo tako, kot bi nekdo z raznobarvnimi voščenkami nekaj narisal na kos papirja, enako pa velja tudi za vaše rešitve. Zemljevid otokov služi kot risalna površina, na katero lahko narišete karkoli. Glasbena podlaga sestoji iz treh skladb, ki se odlično prilegajo grafiki igre.

Hrošči

Ocena

Zaslonska slika igre Crayon Physics Deluxe

Čas igranja:  6 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Crayon Physics Deluxe deluje brezhibno na Windows 10, žal pa ne podpira širokozaslonskega načina.


Zadnja sprememba: | Deli na: