Cogs - ocena

Cogs je 3D miselna igra spadajoča v skupino t.i. premičnic, v katerih je treba z ravninskimi premiki ploščice premakniti na pravo mesto. Vsaka izmed stopenj vsebuje tridimenzionalno uganko (vrtite jo z desnim klikom), vaša naloga pa je s potiskanjem ploščic (levi klik) zadostiti podanim pogojem.

S premikanjem ploščic s cevmi boste morali na primer speljati gorivo do motorjev, paro do zobnikov ali raznobarvni plin do balonov. Cevi se v kasnejših ugankah ne razprostirajo le v ravnini, ampak štrlijo v višino, preko robov in celo na drugo stran ploščice. Zobnikov je več vrst in ne služijo zgolj prenosu pogona od motorja, ampak so nekateri izmed njih kompleksnejši in opravljajo vlogo menjalnika, spet na drugih so paličice, ki se uporabljajo za proženje zvončkov. Tudi v primeru zobnikov velja, da imajo lahko več nivojev v višino ali pa štrlijo na nasprotno stran igralne površine. Nekatere izmed ugank od vas zahtevajo, da zaigrate melodijo, kar zna biti zaradi zamika ob kliku zelo frustrirajoče opravilo. Poleg premičnih elementov so v uganki prisotni tudi statični, ki vam lahko dajo namig za rešitev ali pa otežkočijo premikanje.

Osnovni igralni način igre Cogs se imenuje Inventor in vsebuje 50 ugank, ki jih je treba sproti odklepati z zvezdicami. Slednje pridobite z uspešno rešitvijo problema, dodaten bonus pa si lahko prislužijo hitri in preudarni reševalci. Osebno mi je šel časovni pritisk na živce in mi je pokvaril igralno izkušnjo. Vsaka izmed rešenih ugank se odklene v načinu izzivov (Challenge), kjer boste imeli za modificirano različico igralne površine na voljo zgolj 30 sekund ali 10 potez.

Vizualna podoba igre Cogs ni slaba, čeprav bi lahko imele določene stvari kak poligon več, k dobremu vtisu pa pripomore tudi 3D vmesnik v obliki stroja. Kar se zvoka tiče pa je igra izjemno revna. Poleg skopih zvočnih učinkov je na voljo zgolj ena skladba, ki se pa ponavlja v nedogled in hitro postane nadležna. Škoda.

Ocena

Zaslonska slika igre Cogs

Čas igranja:  8 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Cogs deluje brezhibno na Windows 10, je pa ločljivost zaslona omejena na 1280x960.


Zadnja sprememba: | Deli na: