Clicker Heroes - ocena

Clicker Heroes je brezplačna 2D igra iz zvrsti t.i. klikerjev (clickers), v katerih je velik poudarek na ekonomiji. Igralna površina je razdeljena na levi del, v katerem izvajate raznovrstne nadgradnje, in desni del, v katerem s klikanjem ubijate pošasti. Vsak uboj vam prinese določeno število kovancev, ko ubijete določeno število nasprotnikov, pa napredujete za eno cono višje. Ob vsakem prehodu se težavnost poveča, a se hkrati poveča tudi finančna nagrada. Na določenih prelomnicah pa vas čaka časovno omejena šefovska bitka.

S pomočjo cekinov lahko odklenete pomočnike (heroje) in jim z nadgrajevanjem stopenj povečate zmožnost prizadejanja škode, ob določenih mejnikih pa odklenete posebne sposobnosti (npr. dvojno škodo, več denarja, večjo verjetnost za kritično škodo, itd.). Poleg pasivnih sposobnosti imajo nekateri junaki tudi aktivne, ki pa so časovno omejene in za ponovno uporabo zahtevajo določeno količino premora. Škodo herojev izdatno povečajo t.i. Gildi, ki jih po coni 100 dobite na vsakih 10 con.

Ko se v Clicker Heroes prebijete do cone 100, vas lahko v določenih šefovskih bitkah poleg finančne pričakuje tudi posebna nagrada v obliki junaških duš (Hero Souls). Da jo izkoristite pa morate (morda presenetljivo) zavreči vaš težko prigaran napredek, tako da kupite priboljšek imenovan Ascension, ki ga ponuja junak Amenhotep. Po ponastavitvi boste spet začeli na prvi stopnji, a tokrat vam bodo junaške duše omogočile, da se hitreje prebijate skozi stopnje, saj vsaka duša doda 10{d34b24066c8b23b6b32ddfc32819957179c91bc860cab152657329792d748fe8} bonusa na povzročeno škodo. Ko naberete dovolj duš (~ 10), se lahko lotite nakupa prastarih (t.i. Ancients), ki vam omogočajo posebne bonuse in posledično pohitrijo nabiranje duš in kovancev. Zaradi stalnega povečevanja težavnosti, je ponastavitev sveta nuja in je priporočena, ko se vaš napredek skozi cone preveč upočasni.

S ponastavitvami sveta se lahko v Clicker Heroes tako prebijete do cone 300, kjer se odklene ponastavitev vesolja (Transcension). S klikom boste izgubili vse junake in tudi prastare, a pridobili novo vrsto nagrade imenovano duše prastarih (Ancient Souls). Slednje same po sebi nimajo nobenega učinka na povzročeno škodo, uporabljajo pa se za nadgradnjo zadnje vrste bitij imenovane vesoljci (t.i. Outsiders). Vesoljci vplivajo na stopnje prastarih in posledično na heroje in potek igre. Z rednimi ponastavitvami sveta in vesolja boste tako vedno hitreje napredovali, pri tem pa velja omeniti, da je hitrost umetno omejena. Priporočam, da za optimalni napredek junaške duše in duše prastarih razdelite s pomočjo posebnih kalkulatorjev, ki jih najdete na Wikiju.

Clicker Heroes lahko igrate pasivno – brez klikanja, samo z uporabo pasivnih prastarih in vesoljcev, a je napredek relativno počasen. Boljša možnost je hibridni način, kjer najprej igrate pasivno, nato pa začnete klikati, ko se napredovanje skozi cone upočasni. Zadnji način je seveda aktivni način, za katerega pa boste potrebovali zunanji program za klikanje ali pa boste morali znotraj igre kupiti posebne samodejne klikerje. Slednje je mogoče preko rubinov, ki se naključno pojavljajo na zaslonu, lahko pa jih tudi kupite s pravim denarjem. Klikerje lahko uporabite tudi za klikanje delov leve igralne površine, zato so zelo priporočen nakup. Cekine, junaške duše, rubine in posebne predmete lahko pridobite tudi preko najemnikov, ki jih pošiljate na misije, sodelujete lahko v večigralskih bitkah, itd. Skratka: igra je presenetljivo obsežna.

Ocena

Zaslonska slika igre Clicker Heroes

Čas igranja:  20 dni

Spletišče Nakup

Združljivost

Clicker Heroes deluje brezhibno na Windows 10, za optimalno delovanje pa priporočam, da izklopite nepotrebne grafične učinke. Igra je namreč kljub skromnem videzu precej zahtevna za procesor, zatikanje pa lahko upočasni vaš napredek.


Zadnja sprememba: | Deli na: