Chocolate Castle - ocena

Chocolate Castle je 2D miselna igra, ki je nekakšni hibrid med t.i. premičnicami (bloke poskušate z ravninskimi premiki prestaviti na pravo mesto) in labirinti. Stopnje so razdeljene v tri težavnostne ravni, vsaka izmed njih pa vsebuje 40 ugank. Igralna površina je sestavljena iz več kosov raznobarvne čokolade, ki jih je treba sestaviti v homogeni blok, potem pa z njim nahraniti eno izmed štirih vrst živalic. Pojeden blok izgine skupaj z jedcem, cilj igre pa je iz igralne površine počistiti vso čokolado.

Da naloga ne bi bila prelahka, se istobarvni koščki čokolade ob stiku trajno zlepijo, pri premikanju pa vas bodo ovirali drugi statični ali premični elementi. Število slednjih je pohvalno in poleg sten obsega enostavne premične bloke (modra); ledene koščke, ki se ustavijo le ob zadetku ovire (prozorna); kače, ki jih je mogoče premikati zgolj v eno smer z vlečenjem glave; in bloke, ki se po prvem premiku pretvorijo v statične stene (roza). V nekaterih stopnjah boste imeli na voljo še posebne eksplozivne koščke, ki uničijo okolico okrog njih, aktivirajo pa se s pomočjo mačk. Za uspešno rešitev uganke boste potrebovali dobro zmožnost predvidevanja, morebitne napake pa lahko kadarkoli razveljavite. Težavnostna krivulja stopenj v igri Chocolate Castle lepo narašča, morebitne težje uganke pa lahko kadarkoli preskočite in si jih pustite za kasneje.

Grafična podoba igre Chocolate Castle je kljub starosti izjemno všečna pikslasta in barvita, glasbene podlage pa razen uvodne špice žal nima. V igro je vgrajen tudi urejevalnik stopenj, preko katerega lahko sami ustvarjate stopnje ali pa uvozite kakšno izmed tistih, ki so jih prispevali uporabniki.

Ocena

Zaslonska slika igre Chocolate Castle

Čas igranja:  8 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Chocolate Castle deluje brezhibno na Windows 10, širokozaslonski način žal ni podprt.


Zadnja sprememba: | Deli na: