Bio Menace - ocena

Bio Menace je 2D ploščadnica, v kateri igrate agenta agencije CIA imenovanega Snake Logan, katerega pošljejo v Metro City, da bi raziskal invazijo mutantov. Načrte mu prekriža strmoglavljenje njegovega letala in naš junak se mora skozi mesto prebiti peš. Igra je razdeljena v tri ločene epizode, ki so sestavljene iz dvanajstero klasičnih stopenj, v katerih se skrivajo tudi prehodi v skrivne stopnje. Cilj igre se je prebiti do konca stopnje, ki ga v večini primerov blokira energijsko polje, ki junaka v hipu ubije. Da bi ga deaktivirali, morate najti primerni ključ, ki ga imajo v večini primerov pri sebi kar ujetniki, ki jih je treba rešiti (ja, resno – ključ imajo ujetniki). Kakorkoli že, tudi po sami stopnji ne manjka energijskih polj, ki jih morate odkleniti s pravo vrsto kartice ali barvnega kristala, včasih se bo treba tudi vrniti nazaj. Skakalne preizkušnje so pogosto frustrirajoče, nadzor je zelo muhast.

Stopnje v igri Bio Menace so poleg z energijskimi polji posejane tudi z drugimi nevarnostmi, ki obsegajo preproste poškodbe, ki vas stanejo ene življenjske točke (npr. bodice, ognjeni izpuhi, plazmatski topi), kar nekaj pa vas jih ubije takoj (padec v globino, radioaktivna brozga, električno polje). Poleg teh neuničljivih ovir so po stopnjah posejanih še številni biološki in mehanski sovražniki, ki so prineseni iz vseh vetrov. Hudičkom, ki se spremenijo v ogenj, se pridružijo pljuvajoče kače, skakajoči polži, strelski mutanti, robotske strojnice, po stropu hodeči nezemljani, velikanske mravlje, gosenice ter še in še. Izgleda skoraj tako, kot da bi v tem projektu porabili ideje, ki so ostale iz drugih projektov, saj rdeče niti ni. Večina sovragov je enostavno uničljivih, so pa tudi takšni, ki jih je mogoče poškodovati samo z eno vrsto orožja ali pa celo takšni, ki so povsem neranljivi in se je izgubi življenjske točke pri boju z njimi nemogoče izogniti.

Osnovno oborožitev proti tako pestri paleti sovražnikov predstavlja polavtomatska strojnica, ki jo s pobiranjem posebne municije nadgradite v avtomatsko, začasno lahko povečate moč metkov ali pa jih celo pretvorite v plazmatske. Za dodatno strelno moč lahko uporabite dve vrsti granat ali mine. Slednje so precej neuporaben dodatek, saj vam koristijo zgolj proti počasi plazečim se, klasično neuničljivim sovragom, v vseh ostalih primerih pa boste potrebovali klasične granate. Sovragi se namreč pogosto skrivajo za kupi zabojev in napad na slednje v večini primerov pomeni izgubo dragocenih življenjskih točk. Ko izgubite vse slednje, nadaljujete od začetka ali nadaljevalne točke, je pa dobro, da se stanje v stopnji do takrat ohrani. To pomeni, da pobiti sovragi ostanejo mrtvi, šefi pa ohranijo izgubljene življenjske točke. Dodatna življenja lahko dobite z nabiranjem točk ali posebnih rdečih kristalov, priporočam pa igranje na Easy, saj igra ni vredna živcev.

Videz igre Bio Menace je nagrmaden iz vseh vetrov, enako pa velja za glasbeno podlago, nista pa hudo slabi.

Ocena

Zaslonska slika igre Bio Menace
Zaslonska slika igre Bio Menace
Zaslonska slika igre Bio Menace

Čas igranja:  6 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Bio Menace za delovanje na Windows 10 potrebuje DosBox. Preko njega je podprto igranje z igralnim ploščkom, ga je pa treba ponovno nastaviti ob vsakem zagonu igre.


Zadnja sprememba: | Deli na: