Big Kahuna Reef 2 - Chain Reaction - ocena

Big Kahuna Reef 2 - Chain Reaction je 2D miselna igra, v kateri s pomočjo sestavljanja vrst iz treh ali več enakih predmetov čistite igralno površino. Slednja je poljubnih oblik in je sestavljena iz mešanice praznih kvadratkov in škatlic, vsak izmed njih pa vsebuje en morsko obarvan predmet. Škatle so lahko lesene ali pa imajo dodaten kovinski ovoj, nekatere pa so še dodatno zavarovane z verigo, vaš cilj za napredovanje v naslednjo stopnjo, pa je uničenje vseh. S postavljanjem treh ali več predmetov v vrsto boste morali tako po vrsti najprej uničiti verige, nato razbiti kovinski ovoj, šele nato pa pride na vrsto škatla sama. Dodatno oviro predstavljajo luknje v igralni površini, težko dostopni zavoji ter ribji okostnjaki. Slednji se na površini naključno pojavljajo, če jih povlečete v vrsto, pa se škatlice poustvarijo.

V pomoč pri igranju vam bo ribiška mreža, ki se polni s sestavljanjem vrst in pa različne vrste eksplozivnih teles. S postavljanjem več kot štirih predmetov v obliko lahko tvorite raznovrstne eksplozive, katerih udarna moč je pogojena s številom predmetov, ki ste jih kombinirali. Slednji precej pohitrijo igranje, v nekaterih stopnjah pa so celo nujno potrebni za dokončanje. Hitro uničevanje škatel ne bo nagrajeno le z obsežnim točkovnim bonusom, ampak tudi z eksplozivi, ki se naključno pojavijo na igralni površini.

V igri je na voljo 100 običajnih stopenj, ki se jih lahko lotite sami ali v kooperativni navezi s prijateljem, za dodaten izziv pa je na voljo še 36 bolj zaguljenih stopenj. Pri obojih lahko izberete ali boste igrali sproščeno in brez pritiska ali pa se jih boste lotili v časovno omejenem načinu. V slednjem morate stopnjo ob poteku časa začeti znova, lahko pa žrtvujete eno izmed življenj in čas podaljšate. Igra je kar zabavna, se pa znajo določeni zaključki izjemno vleči, še posebej, če igrate sami. Raje kot odklepanje rib ob uspešnem zaključku, bi si želel odklepanje posebnih sposobnosti, ki bi mi popestrile igralno izkušnjo.

Grafična podlaga je omejena na nizke ločljivosti, a kljub temu izgleda dovolj pregledno, učinki ob eksplozijah pa so zadovoljivi. V igri je prisotna tudi pomirjujoča glasbena podlaga.

Ocena

Zaslonska slika igre Big Kahuna Reef 2 - Chain Reaction

Čas igranja:  13 ur 45 min

Nakup

Združljivost

V Windows 8 in 10 deluje igra dobro le v okenskem načinu. Celozaslonski način povzroča utripanje in mikro zmrznitve, kar naredi igro neigralno.


Zadnja sprememba: | Deli na: