Bastion - ocena

Bastion je izometrična akcijska igra igranja vlog, ki se odvija v postapokaliptičnem mestu Caelondia in v divjini, ki ga obkroža. Igrate junaka imenovanega The Kid, katerega naloga je, da s pomočjo posebnih jeder povrne energijo strukturi imenovani Bastion in tako obnovi uničeno okolico. Jedra se nahajajo na lokacijah v okolici mesta, ki se sproti odklepajo, do njih pa vas zalučajo zračni tokovi. Do končnega cilja se morate nato prebiti skozi sproti ustvarjene ozke prehode, na katerih se pojavljajo precej raznoliki sovražniki.

Poleg živalstva in mehanskih strojnic vas bodo napadale tudi rastline in ljudje, vsake toliko pa se boste morali pomeriti tudi proti močnejšim šefovskim nasprotnikom. Proti hordam sovražnikov se boste lahko borili s pestrim naborom orožja in posebnih sposobnosti, ki jih boste odklepali sproti med igranjem. V vsako območje boste lahko odnesli po dve orožji z neomejeno metki in eno sposobnost, ki se polni s pomočjo tonikov. Poleg ofenzivnih sposobnosti, imate na voljo tudi ščit, s katerim lahko blokirate določene napade in pa seveda hiter odskok vstran.

Pod navidezno enostavnostjo se skrivajo številni RPG elementi, ki popestrijo igranje. Vsako orožje lahko nadgradite do pete stopnje s pomočjo redkih materialov in fragmentov kristalov, ki jih najdete v stopnjah med igranjem. Vsaka stopnja ima na voljo dve različni nadgradnji, med katerima lahko brezplačno preklapljate in tako najdete optimum. Z mlatenjem sovragov pridobivate izkušenjske točke, ki odklenejo mesta za posebne nadgraditvene napoje, ki jih bodisi najdete med igranjem ali kupite v trgovini. Za večji izziv si lahko vklopite posebne idole, ki napravijo sovražnike bolj zaguljene, a hkrati dobite več izkušenjskih točk in fragmentov. Zgodba je zanimiva in se med igranjem odkriva s pomočjo vsevednega govornika, ki komentira tudi sprotno dogajanje na zaslonu.

Videz igre je izjemno barvit, vse skupaj pa popestri zelo dobra glasbena podlaga. Za nekaj dodatnega igralnega materiala poskrbijo izzivi, kjer se lahko pomerite v tem, kako dobro vihtite določeno orožje in pa bolj zaguljen način New game+, ki se odklene po zaključku prve igre.

Ocena

Zaslonska slika igre Bastion

Čas igranja:  7 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje brezhibno na Windows 10, podprt je tudi širokozaslonski način.


Zadnja sprememba: | Deli na: