Atlantis Sky Patrol - ocena

Atlantis Sky Patrol je 2D arkadna streljačina, v kateri nadzirate na tirnice pripet izstreljevalnik barvnih krogel in z njim rešujete svet pred napravami, ki bi lahko uničile svet. Slednje se iz pojavljajo iz različnih odprtin na igralni plošči, pogon po tirnicah do vaših ključnih stavb pa jim dajejo dolge kače iz raznobarvnih krogel. Vaša naloga je, da s streljanjem sestavljate tri ali več krogel dolge odseke, dokler ne upočasnite ali zaustavite napredka naprave, vmes pa uničujete nadzorne sisteme, ki so postavljeni na strateških in pogosto težko dostopnih položajih. Ko uničite vse nadzorne sisteme in počistite še zadnjo kroglo, je stopnje konec, enako pa se tudi zgodi, če naprava doseže vašo ključno stavbo. Igra ne pozna koncepta življenj, zato lahko stopnjo ponavljate v neskončnost.

Vaš izstreljevalnik lahko naenkrat drži krogli dveh barv (med njima preklapljate z desnim klikom), njuna barva pa je le delno naključna, saj so v njem prisotne samo barve na trenutni igralni površini, če pa se naprava zelo približa vaši stavbi pa se igra trudi, da ne bi izgubili. Tekom igranja pobirate posebne kovance, ki jih lahko uporabite za preprost sistem nadgradenj, zaradi katerega Atlantis Sky Patrol izstopa od konkurence. Nadgradite lahko natančnost in hitrost strela, magnet za pobiranje priboljškov, hitrost vračanja uničevalne naprave ter upočasnjevalnik pojavljanja barvnih kač. Med stopnjami lahko kovance poljubno prestavljate med lastnostmi, manjka pa možnost, da bi jih prestavili po smrti.

Kar se spočetka zdi kot dobrodošli dodatek, se sčasoma izkaže za nepotrebno, saj je težavnostna krivulja že sama po sebi dobra, vrhovi pa se pojavijo šele v zadnji tretjini igre. Tekom igranja se povečuje število barv, pojavljajo se odbojne površine, vklopijo pa se tudi periodične zaščite nadzornih naprav, ki hkrati postanejo trdovratnejše. Občutek za čas tako postane pomembnejši, še posebej v stopnjah, kjer se poti križajo in so nadzorne naprave večino časa zaščitene. A s taktičnim igranjem vam tudi tam ne bo hudo. Če zaporedoma uničite tri ali več verig, vam namreč Atlantis Sky Patrol odvrže naključni priboljšek (bomba, energijski žarek, zaustavitev ali vrnitev krogel), s katerim lahko masovno uničite verigo ali poškodujete nadzorne naprave, ter tako spet lažje zadihate.

Videz igre Atlantis Sky Patrol je soliden, žal pa se ne pokorava višjim ločljivostim, niti se ne zmore prilagoditi širokozaslonskemu načinu. Pogon ima težave z modernejšimi strojnimi napravami, saj se ob velikem številu predmetov na zaslonu dogajanje zatika, poleg tega pa klikanje ne deluje pravilno nad 60 FPS, zato vklopite omejevalnik sličic na sekundo. Glasbena podlaga je zelo poslušljiva, čeprav se ponavlja, žal pa zvok igre kazi občasno prasketanje zvoka.

Ocena

Zaslonska slika igre Atlantis Sky Patrol
Zaslonska slika igre Atlantis Sky Patrol
Zaslonska slika igre Atlantis Sky Patrol

Čas igranja:  7 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Atlantis Sky Patrol deluje relativno pomanjkljivo na Windows 10, ločljivost je omejena na 800x600.


Zadnja sprememba: | Deli na: