Atlantis Sky Patrol - ocena

V 2D arkadni streljačini Atlantis Sky Patrol nadzirate na tire pripet izstreljevalnik barvnih krogel, ki ima na zalogi dve krogli (skoraj) naključnih barv (med njima preklapljate z Desnim klikom). Iz posebnih odprtin se pojavljajo dolge barvne kače sestavljene iz krogel, ki po tunelih potiskajo uničevalno napravo proti eni izmed vaših ključnih stavb. S streljanjem krogel v te kače poskušate tvoriti tri ali več krogel dolge enakobarvne odseke in jih tako uničiti. Ko so vsi odseki uničeni, se uniči tudi stroj, ki potiska, in pojavi se nova kača. To se ponavlja, dokler ne počistite vseh statičnih krogel, ki so postavljene na strateških položajih. Takrat se odprtina zapre in stopnja se konča, ko enkrat počistite igralno površino.

Pri igranju vam bodo v pomoč priboljški (bombe, energijski žarek, zaustavitev, itd.), ki se pojavljajo med uničevanjem verig, dokaj pomembni pa so tudi kovanci, ki jih dobivate med igranjem ali v bonus stopnjah. Z njihovo pomočjo lahko nadgrajujete pet lastnosti: natančnost, hitrost strela, magnet za pobiranje priboljškov, hitrost vračanja uničevalne naprave ter upočasnjevalnik pojavljanja barvnih kač. Kovance lahko kadarkoli premaknete iz ene lastnosti v drugo brez izgube.

Igra sama po sebi ni težka, nadgrajevalni sistem morda sploh ne bi bil potreben, ima pa kar dobro težavnostno krivuljo. V višjih stopnjah se pojavi več barv, statične krogle morate zadeti večkrat dodatno pa so zaščitene še z oklepom, ki se periodično pojavlja in izginja. Na nekaterih stopnjah so postavljene odbojne površine ali pa premikajoče se ovire.

Videz igre je kar soliden, žal pa se ne pokorava višjim ločljivostim. Pogon igre ima tudi resne težave s klikanjem nad 60 FPS, zato vklopite omejevalnik sličic na sekundo. Glasbena podlaga je zelo poslušljiva, čeprav se ponavlja.

Ocena

Zaslonska slika igre Atlantis Sky Patrol

Čas igranja:  5 ur

Spletišče Nakup

Združljivost

Igra deluje precej dobro na Windows 10, ločljivost je omejena na 800x600.


Vam je vsebina všeč? Delite jo na: