Arhiv nagovorov

18.8.2009

Že dlje časa nisem bil zadovoljen z verzijo strani, ki sem jo naredil v prejšnji prenovi. Manjkala ji je namreč poglavitna lastnost: optimizacija za iskalnike, tekstovne in mobilne brskalnike. Tokratna verzija ima precej izboljšane lastnosti. Osrednja vsebina je namreč sedaj prva na vrsti - takoj za logotipom, šele nato sledita meni in desni del. Vključil sem gumb za izklop slik. Tako boste lahko sedaj brskali hitreje. Seveda pa predpostavljam, da imate omogočene piškotke. Odločil sem se slediti trendom in zato sem pričel opuščati podporo za IE6. Pa ne tako, da bi obiskovalcem prikazal neko X stran z opozorilom, da naj nadgradijo brskalnik. Ne. Na voljo je posebno opozorilo za starejše brskalnike, da naj obiskovalec prosim nadgradi na IE7 ali IE8, ki se ga da tudi izklopiti. Funkcionalno stran v IE6 ni okrnjena, so pa obrobe vse prej kot pa lepe - bom poskusil odpraviti. Odstranil sem tudi navigacijsko vrstico, ker se mi zdi, da ni služila nobenemu pametnemu namenu. Tiskanje bo sedaj upam da enostavnejše, saj izginejo obrobe in večina barv. Optimiziral sem še nekatere funkcije in stran bi se morala hitreje nalagati. Tako. Prenova vizualno ni opazna, je pa bolj pomembno to kar se skriva znotraj - koda. Upam, da bo stran ostala vam obiskovalcem še naprej zanimiva. Kmalu tudi poplava novih vsebin ;)

19.7.2007

Očitno se ne bom nikoli naveličal preurejati strani :). Zdaj sem že skoraj desetič zapovrstjo spremenil izgled in izvorno kodo. Hja, upam da je to zadnjič. Ker je stran po novem narejena v skladu s XHTML standardi, pričakujem, da bo ostala aktualna še kar nekaj časa (vsaj še 5 let :).
Dotlej se bom pa raje posvetil vsebini, ki sem jo po pravici povedano ravno zaradi teh predelav precej zanemarjal! Torej prihaja spet čas velikega dodajanja vsebine :). Pripravite se!
Drugih sprememb glede na prejšnjo verzijo ni. Sem pa optimiziral določene funkcije, tako da bi morala stran delovati hitreje. Upam, da bo res ;).

LP, Andrej

20.1.2007

Minilo je precej časa in spet je prišel čas, da spremenim svoj nagovor. Stran je namreč doživela korenito prenovo. Jedro tako po novem predstavlja PHP, poudarek pa je na prijaznosti uporabniku. Spremenil sem tudi način podajanja povezav, ki bo sedaj univerzalnejši. Povezave bodo kazale na mape, tako da bi bil morebiten prehod v prihodnosti precej olajšan.
Mogoče se boste na začetku še malo lovili, vendar verjamem, da bo stran od sedaj nudila precej boljšo uporabniško izkušnjo (liquid layout, olajšano printanje, tudi datumi spremembe datotek itd.). Nekaj teh funkcij temelji na uporabi piškotkov. Če boste želeli spremembe jih omogočite oz. sprejmite.
Poskrbel sem tudi za preusmeritev na nove datoteke, če so bile stare odstranjene in ne obstajajo več. Uživajte v obisku strani, svoje mnenje lahko podate v knjigo gostov

LP, Andrej

6.3.2006

Ker stran že par mesecev krasi isti dolgočasen nagovor, sem začutil hudo nujo, da ga spremenim.
Med prvim nagovorom in sedanjim je preteklo že veliko vode in se spisalo veliko vrstic kode. Postal sem bolj izkušen, začel uporabljati boljše prijeme in se naučil cel kup stvari. Med njimi sta tudi PHP in JavaScript.
Opustil sem opisovanje iger in se posvetil resnejšim člankom, ki so večinoma namenjeni varnosti in windows trikom.
Stran je torej po "dvoletni kriziTM" znova zadihala (le kako dolgo bo to trajalo? :) in prinesla cel kup novih člankov, povezav in celo naključne šale.
Z vašo pomočjo pa jo lahko še izboljšam!. Vpišite se v mojo novo knjigo gostov in povejte svoje mnenje, zahteve, ideje ali celo grožnje :). Naj vas ne bo strah!

Kaj naj še rečem? Stran je še vedno vidna v vseh brskalnikih z ločljivostjo zaslona najmanj 800x600 (z opero lahko celo goljufate in jo prikazujete na še manjših zaslonih :).

Zapomnite si: Le z vašo pomočjo lahko stran zares zaživi

LP, Andrej


Zadnja sprememba: | Deli na: