Prilagoditev menija Send to (Pošlji)

Če v Raziskovalcu z miško desno kliknete na nek predmet, se vam bo prikazal vsebinski meni, ki bo vseboval tudi možnost Send to (Pošlji). S tem zelo uporabnim menijem lahko izbrano datoteko ali mapo hitro pošljete na določeno mesto (npr. na odstranljivi USB ključek, v Moje dokumente, na Namizje) ali pa jo odprete s poljubnim programom. Mapa vsebuje nekaj privzetih vrednosti, ampak ali ste vedeli, da se jo da popolnoma prilagoditi in to za vsakega uporabnika posebej?

Sprememba menija za Windows XP

Odprite Meni Start izberite Zaženi (Run) in vpišite sendto. Odprla se vam bo mapa SendTo za vaš uporabniški profil. Z vlečenjem map in programov vanjo boste lahko ustvarili bližnjice, ki bodo prikazane v meniju. Alternativno lahko kliknete meni Datoteka (File) » Novo (New) » Bližnjica (Shortcut) in sledite navodilom, da ustvarite bližnjico. Če vam kakšna bližnjica ne ustreza, jo lahko tudi izbrišete.

Windows XP: Send to (Pošlji) prej
Windows XP: Send to (Pošlji) prej.
Windows XP: Send to (Pošlji) kasneje
Windows XP: Send to (Pošlji) kasneje.

Sprememba menija za Windows Vista, Windows 7

Odprite Meni Start izberite Zaženi (Run) in vpišite shell:sendto. Odprla se vam bo mapa SendTo za vaš uporabniški profil. Z vlečenjem map in programov vanjo boste lahko ustvarili bližnjice, ki bodo prikazane v meniju. Alternativno lahko kliknete meni Datoteka (File) » Novo (New) » Bližnjica (Shortcut) in sledite navodilom, da ustvarite bližnjico. Če vam kakšna bližnjica ne ustreza, jo lahko tudi izbrišete.

Windows 7: Send to (Pošlji) prej
Windows 7: Send to (Pošlji) prej.
Windows 7: Send to (Pošlji) kasneje
Windows 7: Send to (Pošlji) kasneje.

Vam je vsebina všeč? Delite jo na: