Blog Blog Pomladansko čiščenje

Pomladansko čiščenje

Mislim, da ni bilo težko opaziti hudega upada števila objav na blogu. Moja pozornost se je preusmerila nazaj na spletno stran, saj naj bi bil blog le stranski projekt. Posledično je seveda število objav na blogu eksponentno padlo:

Statistika objav
Statistika objav

Malo me je zanimalo kaj sem pred parimi leti pisal in ob pregledu starejših objav (ki sem jih mimogrede naklofal preko 450), sem seveda opazil, da obstajajo med njimi tudi take, ki samo odžirajo prostor v podatkovni zbirki in bralcu kradejo čas.

Večinoma gre za zapise, ki so se nanašali na določeno povezavo, ki je seveda v teh letih mrknila in objava nenadoma nima več nobenega smisla. Da lahko določena spletna stran izgine s spleta, bi mi moralo biti jasno že prej in posledično rubrika Povezave sploh ne bi smela obstajati. Nekatere objave so se nanašale na izdajo določenih različic programske opreme (ali WordPressa), ki so že zdavnaj zastarele. Tudi to, da različice programske opreme zastarajo že v par mesecih, bi mi moralo biti jasno. Nekatere objave so imele manjkajoče slike (najbrž izgubljene med selitvijo) in so bile brez njih nesmiselne, in tako naprej.

Skupno sem počistil okrog 40 prispevkov (okrog 10 % vseh objav) z nekaj pripadajočimi komentarji (število izbrisanih komentarjev je bilo malo, upam da mi tega ne bo kdo zameril :P ).

Blog nameravam pisati tudi v prihodnosti, ampak predvidevam, da bo število objav med 5 – 10 na leto, saj sem se odločil, da se bom raje posvetil drugim projektom.

Hvala za razumevanje!

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: